Šok za Alcaraza: Drugi tenisač svijeta ispao u prvom kolu Beča

Showbizz

Ovaj 20-godišnjak nije skrivao ambicije da drugu uzastopnu godinu završi kao prvi reket svijeta, ali sve se više čini kako će to ove godine Novaku Đokoviću poći za rukom osmi put u karijeri

U 2. kolu ATP turnira iz serije Masters 1000 koji se igra u Parizu dogodilo se veliko iznenađenje, trenutačno 45. igrač svijeta Roman Safjulin svladao je drugog s ATP ljestvice Španjolca Carlosa Alcaraza sa 6-3, 6-4.

Imao je Alcaraz “break” prednosti u oba seta, ali Safjulin je uspijevao preokrenuti te riješiti meč u svoju korist za sat i 40 minuta igre.

Alcaraz je nakon poraza od Grigora Dimitrova u 3. kolu Mastersa u Šangaju uzeo kratki odmor kako bi se oporavio od manjih ozljeda i pripremio za kraj sezone, u kojem se nadao osvojiti Masters u Parizu i završni turnir u Torinu kako bi napao prvoplasiranog tenisača svijeta, Novaka Đokovića, koji ima skoro 2500 bodova više od Španjolca (11045 naspram 8625).

Ovaj 20-godišnjak nije skrivao ambicije da drugu uzastopnu godinu završi kao prvi reket svijeta, ali sve se više čini kako će to ove godine Novaku Đokoviću poći za rukom osmi put u karijeri.

Safjulin će u 3. kolu igrati protiv Karena Hačanova.

24sata