HAOS U NEMAČKOJ ZBOG BALKANACA Nosili pečenje na ražnju ulicom, u gradu nastala panika, ljudi MASOVNO ZVALI POLICIJU (VIDEO)

Showbizz

Policija u Nojnkirhenu u nemačkoj saveznoj državi Zarland je pre desetak dana dobila nekoliko poziva zbog četvorice muškaraca koji su ulicom nosili drveni ražanj i na njemu životinju.

Lokalni mediji pišu kako su očevici zvali policiju i naveli kako je na ražanj nabijena životinja kojoj noge vise. Snimljeni su i video snimci koji kruže društvenim mrežama, prenosi Fenix magazin.

Navodno postoji još jedan video koji prikazuje već pečenu životinju. Drugi video je snimljen iz vozila u pokretu, navodi se na sajtu ovog medija.

Portparol policije je potvrdio kako im je slučaj poznat.

– Policija je upoznata s video snimcima. Pokrenuta je istraga zbog sumnje na kršenje Zakona o dobrobiti životinja. Neki od isečaka pokazuju da je životinja na ražnju – ovca. Međutim, to još uvijek nije potvrđeno – rekao je portparol.

On je izjavio da je trenutno upitno da li incident uopšte ima krivično-pravni značaj.

– Jer prema Krivičnom zakonu, samo neopravdano ubijanje životinja i mučenje zabranjeno je kao zlostavljanje životinja. Na primer, ubijanje životinje nakon što je bila omamljena kako bi se ispekla na roštilju i pojela je – dopušteno – naveo je.

Nekoliko dana kasnije policija je izašla sa novim informacijama i otkrila da su muškurci sa snimka Bugari koji žive u Nojnkirhenu.

– Meso je pripremljeno pod legalnim okolnostima i nabavili su ga u obližnjoj mesari. Budući da nisu imali vozilo nosili su ga ulicom. Ne preti im nikakva kazna budući da nema kaznenog dela – rekla je portparolka policije.

To je umirilo građane koji su zvali policiju i prijavljivali da muškarci ulicom nose ražanj sa životinjom kojoj “noge mlitavo vise”, misleći da je na u pitanju pas.

(N1 Sarajevo)