Almin muž ispijao kafe dok je policija tragala za njom i decom? Uopšte nije delovao zabrinuto

Region

Telo devojčice (9) izvučeno je sinoć iz reke Bojane, dok se za Almom i drugo dvoje dece i dalje traga

Ergis A. (31) koji je uhapšen u Skadru zbog sumnje da je zlostavljao svoju suprugu Almu i njihovo troje dece, zbog čega se ona sa mališanima bacila u hladnu Bojanu, navodno nijednog trenutka nije bio zabrinut što mu žene i dece nema.

Alma je sa ćerkicama starim 9 i 6 godina i četvorogodišnjim sinom napustila porodični dom 2. maja, a Ergis je tek sutradan prijavio nestanak.

Iako od Alme i dece nije bilo ni traga ni glasa, Ergis je navodno “hladan kao špricer” šetao po Skadru i nijednog trenutka nije pokazivao zabrinutost.

Navodno je viđen kako sa drugovima ispija kafe u centru grada, potpuno opušten.

Njegovi prijatelji, koji su molili da ostanu anonimni, ispričali su za albanske medije kako je Ergis sve vreme bio smiren i da nije pokazivao ni najmanje znake zabrinutosti.

Policija ga je uhapsila 4. maja, zbog sumnje da je vršio nasilje nad suprugom i decom, zbog čega je Alma na kraju odlučila da okonča život i sebi i mališanima. Telo njene najstarije ćerkice izvučeno je sinoć iz reke Bojane, dok se za Almom i dvoje mlađe dece i dalje traga.

Kada je prijavljivao nestanak, Ergis je policiji rekao da ima savršen brak i da ne zna zašto bi ga supruga napustila i odvela decu.

On je priveden u subotu a na teret mu se stavljaju krivična dela nasilje u porodici i izazivanje samoubistva.

Ergiz, s druge strane, negira da je bio nasilan prema supruzi i da je on kriv što je Alma digla ruku na sebe i decu.

Almina sestra, s druge strane, tvrdi da je Alma duže vreme trpela i psihičko i fizičko nasilje.

Iako je policija saopštila da je Ergiz ranije privođen zbog uzgoja opojnog bilja, nije saopšteno da li su protiv njega podnošene prijave za porodično nasilje.

Prema pisanju albanskih medija, Alma je navodno nekoliko sati pre nestanka pila kafu i sa jetrvom, ali joj navodno ništa nije rekla o problemima.

(Telegraf.rs)