Muž i žena iz Srbije su se 10 godina borili za potomstvo, a onda se pojavila Iskra

Zanimljivosti

Predrag i Ivana iz Čačka 10 godina su se borili za potomstvo, a onda se u njihovim životima pojavila Iskra. Njihova priča može ohrabriti mnoge parove sa sličnim problemom.

Ivana (38) i Predrag (39) Nikitović iz Čačka za samo deset dana veze shvatili su da su suđeni jedno drugom. Nakon zajedničkog života i potom vjenčanja, došlo je vrijeme za planiranje obitelji.

Nažalost, unatoč njihovoj velikoj želji, Ivana nikada nije zatrudnjela. Peđa je saznao da je nalaz spermograma svaki put loš, te se suočio s gorkom spoznajom i ogromnim strahom za svakog Balkanca – da možda nikada neće postati otac. A onda se dogodilo čudo – na dan 10. godišnjice braka saznali su da će dobiti dijete.

I rodila se Iskra, koja danas ima četiri godine. Riječi ovog ponosnog oca, koji je u jednom trenutku htio odustati, trebali bi čuti svi, a posebno oni koji prolaze kroz sličnu situaciju, piše Nova.rs.

Dug i trnovit put
Ivana i Peđa prošli su dug i trnovit put do rođenja Iskre. Od doktora, pregleda, ustanova, udruga, do parova koji prolaze isto. Njihova borba je dala rezultat – Iskru, a ovaj ponosni otac za Nova.rs kaže da bi, kada bi mogao vratiti vrijeme, bio takav kakav je danas – pozitivan, uporan i otvoren prema svima.

“Vjerujem da je sve sudbina i Božja volja, jer smo na našu desetu godišnjicu saznali da sam trudna, nakon zahvata. Mislim da je sve bilo namješteno kako bismo se nas dvoje bolje upoznali, prošli kroz sve što smo prošli, da bismo dobili Iskru, iskru naših života“, priča Ivana.

Priznaje da je Peđa od samog početka njihove priče o podmlatku bio “ugušen” i zatvoren, dok sada na cijelo iskustvo gleda s druge, svjetlije strane.

“Deset godina smo se dogovarali: ajmo ovo, ajmo ono. Kad smo shvatili da nema bebe, obratili smo se liječnicima. Nažalost, spermogram je bio jako loš. Nismo znali ništa o tome. Parovi, po Inače, liječnici imaju neke osnovne informacije, pogotovo oni u državnim institucijama, saznali smo što zapravo znači taj spermogram, to je strašna stvar i žele obitelj”, nastavlja Ivana.

Kaže da je uvijek željela otvoreno govoriti o njihovoj najvećoj svađi u životu, sve dok se njezin suprug nije zatvorio.

A onda joj je Peđa, razočaran surovim saznanjem, rekao da svatko nastavi svojim putem, no odlučili su posjetiti privatnu kliniku.

Tada su odlučili otići u privatnu kliniku u Novom Sadu s doktoricom Crnogorac i zajedno se suočiti s rezultatima. “Nakon razgovora s njom sam se preporodila. Peđa je bio u šoku, pitao me: Što nam je sada doktorica rekla? Rekla nam je da smo mladi i da će sve biti u redu. Hvala Bogu, tako je i bilo. Kako treba Napravili smo punkciju testisa, kojom je utvrđeno da ima spermatozoid, a zatim smo mi napravili aspiraciju i zatrudnjela sam prvi put vantjelesnom oplodnjom.”

“Čekali smo je deset godina”
Ivana je imala blizanačku trudnoću, ali je u devetom tjednu izgubila jedan plod. No, Iskra je ostala.

“Iskra je sada za nas centar zbivanja i zaista jedna iskra u našim životima. Čekali smo je deset godina, imali smo ime za nju od samog početka. Nakon deset godina čekanja, uspjeli smo u svemu”, priča uzbuđeno ponosna majka.

Iskra sada ima četiri godine, a na pitanje planiraju li joj dati brata ili sestru, Ivana kaže da strah i dalje postoji.

“Hvala Bogu na Iskri i hvala doktorici Zorici Crnogorac. Nisam sigurna za ponovnu borbu, iskreno. Nekako sam već u 37-oj godini, rekla sam sebi, ako se odlučim na drugo dijete, to će biti do moje četrdesete.”, priznaje Ivana. novizivot.net