JEZIVI DETALJI STRAVIČNE NESREĆE U SRBIJI: IZLETIO DA POMOGNE POVRIJEĐENIMA, PA NAŠAO MRTVU KĆERKU I UNUKA PORED PUTA

Region

JEZIVI DETALJI STRAVIČNE NESREĆE U SRBIJI: IZLETIO DA POMOGNE POVRIJEĐENIMA, PA NAŠAO MRTVU KĆERKU I UNUKA PORED PUTA

Marija S. (33), njen sin Vasilije S. (3) i motociklista Nenad Z. (44) poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u selu Cerovac na putu Šabac-Valjevo u Srbiji.

Tragedija se dogodila jučer oko 12 sati, kad je motociklista udario u Fiat za čijim se upravljačem nalazila Marijina majka S. S., ispred restorana koji je u vlasništvu njenog muža.

Dijete sjedilo do mame

– Automobil u kojem su se nalazili baka, majka i dijete kretao se iz pravca Šapca ka Valjevu i počeli su da skreću ka jednom selu kad se iza njih pojavio motocikl Jamaha, koji je obilazio kamion. On im se približavao velikom brzinom, sumnja se čak većom od 200 km/h i, pod sada nerazjašnjenim okolnostima, zakucao se u lijevi zadnji dio automobila – priča izvor Kurira iz istrage.

– Majka koja je sa sinčićem sjedila na zadnjem sjedištu na mjestu je ostala mrtva, kao i Nenad Z., koji je pao s motora. S. S. i njen unuk Vasilije, koji je ispao iz automobila, prebačeni su u šabačku bolnicu s teškim povredama, a uprkos borbi ljekara za njegov život, mališan je izdahnuo – objašnjava sagovornik.

Stravična nesreća dogodila se u blizini restorana koji drži Marijin otac.

– Marijin otac je istrčao da pomaže povrijeđenima, nije znao šta se dešava, a onda je vidio da mu kćerka i unuče leže u travi pored puta mrtvi. Uhvatio se za glavu i kukao – kaže izvor.

Prema nezvaničnim informacijama, u Fiatu nije bilo dječijeg sjedišta.

– Sumnja se da je mališan sjedio pored majke, ali ne u sjedištu za prijevoz djece, jer ono poslije uviđaja nije pronađeno – tvrdi izvor.

Iako se u prvo vrijeme vjerovalo da je u udesu učestvovao i kamion, ispostavilo se da to nije tačno.

– Kamion se jeste nalazio između motora i automobila, ali on nije udario nikoga, već je uspio da se zaustavi. Kamiondžija je pritrčao da pruži pomoć učesnicima stravične saobraćajke. Nema indicija da on ima veze s tragedijom u Cerovcu – priča sagovornik.

Scena na mjestu nesreće bila je jeziva.

– Fiat je bio u potpunosti smrskan, kao da ga je neka mašina pregazila, što govori da je brzina kojom se kretao motor bila ogromna. Kola su bukvalno izletjela s puta i završila na zelenoj površini u blizini kuća, sreća da nikoga nije bilo na ulici, mogao je još neko da strada – navodi izvor.

– Motociklista je od udarca pao s motora i odletio nekoliko metara, ležao je sav krvav, a svuda po asfaltu nalazili su se dijelovi automobila i motocikla, staklo, srča. Pored puta je čak ostao i papir sa EKG koji je rađen nekome od putnika – objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da je Nenad Z. inače ranije učestovovao na mototrkama.

Zavijeni u crno

Porodica stradale Marije i njenog sina je u šoku. Rodbina i prijatelji juče su se okupljali u njihovoj kući. – Imajte razumijevanja, ne želimo da pričamo. Strašno je ovo što nam se dogodilo – kažu oni.

Trkao se sa drugim motorom?!

Očevidac udesa naveo je da se motociklista trkao sa drugim motorom, koji je pobjegao s mjesta nesreće.

– Đavo ga je vukao. Motor mu je ostao nasred asfalta. Pukla mu je lobanja, bio je sav krvav. Nije očekivao da će žena da skrene, kamion je držao svoju stranu, vozio normalno. Žao mi je djeteta. Hitna je brzo došla, dva vozila, ali da je došlo i 50, ne bi vrijedilo – rekao je očevidac.

hayat.ba