KONSTRAKTU NA OTVARANJU EVROVIZIJE PITALI ZAŠTO ĆE PEVATI NA SRPSKOM: Jedina je koja ne peva na engleskom, a OVO je njen odgovor

Region

KONSTRAKTU NA OTVARANJU EVROVIZIJE PITALI ZAŠTO ĆE PEVATI NA SRPSKOM: Jedina je koja ne peva na engleskom, a OVO je njen odgovor

Ana Đurić Konstrakta zablistala je sinoć na svečanom otvaranju Evrovizije, gde će ove godine predstaviti Srbiju sa svojom numerom “In corpore sano”.

Ona se u prepoznatljivom kostimu bele boje prošetala, sa svojim pratiocima na bini, čuvenim tirkiznim tepihom, a reakcije prisutnih su bile i te kako pozitivne, te su je ispratili aplauzi i ovacije. Posebnu pažnju je privukao njen autfit koji izgleda, kako kažu korisnici društvenih mreža, kao da ju je obukla Megan Markl, koja se pominje u njenoj pesmi.

Da Konstrakta nije oduševila sam publiku širom Evrope, već i ljude iz organizacije Evrovizije, dokazao je i kratak intervju koji su s njom uradili voditelji programa, a koji je objavljen na Instagram stranici Konstraktinog nekadašnjeg benda, Zemlja gruva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zemlja gruva (@zemlja_gruva)

Kako Konstrakta jedina u polufinalu u kom se takmiči (u četvrtak) nema nijedan deo teksta na engleskom jeziku, novinare je zanimalo zbog čega se odlučila da većinu pesme izvede na srpskom.

– Vaša pesma je tako zarazna. Da li ste sigurni u to da vaša pesma sa izvođenjem na vašem jeziku može doći do toga da svima bude razumljiva? – upitala ju je voditeljka programa, a ona se brzo snašla i duhovito odgovorila:

– Pa, ispostavilo se da može. Vi ste rekli da je lako pamtljiva – rekla je Konstrakta kroz osmeh, sa čime se voditeljka i složila.

– Da, jeste, svi je pevaju – odgovorila je voditeljka, te se Konstrakta nadovezala:

– Mislim da je lako “Biti zdrava”, i ovo je lako – rekla je naša predstavnica pokazujući deo koreografije s rukama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zemlja gruva (@zemlja_gruva)

– Da li je istina da ste pesmu napisali dok ste šetali psa – upitao ju je potom drugi voditelj.

– Da, tako je – odgovorila je Konstrakta.

– Kako vam se zove pas – usledilo je pitanje.

– Roki. Mogli biste i vi da probate. Lako je, prošetajte psa i možda i vi napišete pesmu. Lako je – našalila se srpska predstavnica na Evroviziji.

– A kako ste je zabeležili – nadovezala se voditeljka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @konstrakta

– Snimim na telefonu neke stvari koje mi u trenutku padnu na pamet, a nekih se kasnije setim – odgovorila je umetnica, koja je dodala da u poslednje vreme uglavnom na taj način stvara pesme.

Ceo razgovor s Konstraktom, koja će nastupiti 12. maja, druge polufinalne večeri Evrovizije, pogledajte u snimku u okviu teksta.

(Kurir.rs)