I roboti bi pobjegli

Region

Bakir Izetbegović pokušao govoriti o problemu iseljavanja, a čini se da je ipak najviše govorio o sebi i stranci kojoj pripada

Lider SDA Bakir Izetbegović na stranačkom skupu u Hadžićima rekao je da će “mlade ljude i vojnike nadoknaditi robotima”. On je na skupu pokušao govoriti o problemu iseljavanja, a čini se da je ipak najviše govorio o sebi i stranci kojoj pripada. O njihovom načinu gledanja na problem i rješenju nagomilanih problema.

Mnogi su u nevjerici slušali i čitali ono što je rekao, a u svoj muci naš narod je i od ovoga napravio sprdnju pa se tako može pročitati komentar da bi i roboti tražili vize, samo da odu od SDA vlasti.

A realno i pošteno, ovdje sprdnji mjesta nema. Prije svega treba se zamisliti da li je čovjek bio pri čistoj svijesti, jer ipak je on prva osoba stranke koja ima u rukama sve poluge vlasti.

Ako je sve to rekao pri čistoj pameti, onda smo mi u Bosni i Hercegovini u većem problemu nego što smo mogli i zamisliti.

Je li vodeći „SDA robot“ ostao bez baterija ili se radi o ozbiljnim zatajenjima na softveru, vrijeme će pokazati, ali je ova druga opcija, čini se, mnogo izvjesnija. Šta li se još sve vrti u njegovoj glavi kada bi robotima nadomjestio narod i gdje je došlo do kratkog spoja, nije baš lako proniknuti.

Uz želju za dobrim zdravljem i dugovječnošću, ipak je možda gospodin Izetbegović pokazao kako političarima treba povremeni ljekarski pregled neke neutralne medicinske ustanove.

Onako rutinski, poput neke revizije stanja, tek da budu mirni, a i narod ili roboti s njima.

Na kraju, da ne letimo pred rudu, treba ostaviti malu zadršku da Bakir obrazloži ideju. Možda već u planu ima eksperte za nabavku robota koji na sjajan način mogu nadomjestiti mlade.

Uostalom, njegovi eksperti poput Fadila Novalića i malinara Fikreta već imaju uigranu strategiju za nabavku tehničke robe.

Ako su mogli respiratore, mogu i robote, pa makar bili i sumnjivog kvaliteta iz Kine.

A narodu je isto, odlaze na ovaj ili onaj način, s respiratorima ili robotima.

avaz.ba