“Sve sama, devet dugih godina tuge, sreće, radosti, odricanja, prihvatanja…”

Zanimljivosti

Majka heroj – Sara Bero ispratila svoje djevojčice na malu maturu: “Sve sama, devet dugih godina tuge, sreće, radosti, odricanja, prihvatanja…”

Sara Bero je Podgoričanka koja se sa samo 20 godina ostvarila u ulozi majke, kada su na svijet stigle kćerke blizanke, Irma i Ilda. Njenu sreću na tren je zaustavila činjenica da obje djevojčice imaju Down sindrom. No, to Saru nije pokolebalo, nego ih je na svoju ruku izvela iz bolnice i uz podršku roditelja prevazišla prve teške prepreke koje su ih dočekale na putu. Sara iz drugog braka ima i kćerkicu Inu.
Na društvenim mrežama, gdje je veoma aktivna podijelila je prekrasne fotografije svojih kćerki i pokazala kako su se provele na veoma važan dan u njihovom životu.

– Evo prođe i dan ali mene moje emocije neće i taj neki osjećaj. Oka nisam sklopila cijelu noć i tako dva dana, jela jednom i to tek da bi mogla stajati na nogama. Puno emocija, puno suza i jedan novi neopisivi osjećaj. Mnogo sam ponosna na njih dvije, koliko su samo juče bile lijepe i srećne pune sebe. Puno truda je uloženo u to njihovo samopozdanje, puno truda za taj njihov osmjeh…

Do kraja života, zauvijek nas 4!, poručila je Sara u opisu fotografije sa svojim kćerkama koje su završile osnovnu školu.

Na fotografijama je Sara pokazala kako su se njen djevojčice spremila i obukle prekrasne haljine.

Također je pokazala ko im je pružio najveću podršku.dijasporainfo.net