Tužioci izvršili uviđaje tri požara u Beogradu: Zatraženi snimci sa kamera, na teren će izaći i veštaci

Uncategorized

Posledice sva tri požara su velika materijalna šteta, a povređenih nije bilo

Javni tužioci Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu obavešteni su da su se su se juče i danas dogodila tri požara i to dva na teritoriji Surčina i jedan na teritoriji Novog Beograda.

Po nalogu javnog tužioca, ovlašćena službena lica PU za grad Beograd, UKP, petog odeljenja su u saradnji sa PS Surčin izvršila su uviđaj na lokacijama u Surčinu, gde su izgorele klanica i magacin filmske opreme, dok je javni tužilac, u saradnji sa ovlašćenim službenim licima PU za grad Beograd, UKP, petog, osmog i desetog odeljenja i Odeljenja za inspekcijski nadzor Uprave sektora za vanredne situacije izašao na lice mesta i izvršio uvidjaj požara na Novom Beogradu, gde je izgoreo kafić.

Posledice sva tri požara su velika materijalna šteta, a povređenih lica nije bilo.

Dati su nalozi policijskim službenicima da se obave razgovori sa svim učesnicima, da se pribave video snimci, kao i da na lica mesta izađu veštaci za požare i eksplozije radi utvrđivanja uzroka požara.

Policijskim službenicima je takođe naloženo da sačine zapisnike o pregledu lica mesta i foto-dokumentaciju, te da nakon što preduzmu sve radnje, javnom tužiocu dostave izveštaj sa svim prikupljenim dokazima, nakon čega će biti utvrđene dalje činjenice o nastalim požarima, navedeno je u saopštenju tužilaštva.

(Telegraf.rs)