Otac i maćeha zlostavljali djevojčicu do smrti, držali je vezanu u podrumu

Zanimljivosti

Djevojčica je bila prisiljena spavati na podu, bez jastuka i pokrivača. Govorili su joj da ne treba očekivati ni doručak, ni ručak ni večeru
Djevojčica iz Pennsylvanije umrla je nakon što su je mjesecima mučili otac i maćeha, piše Daily Mail.

Malindu Hoagland (12) policija je 4. maja pronašla “jedva živu” nakon što je njezin otac Rendall Hoagland pozvao hitnu pomoć. Tvrdio je da je biciklom udarila u stablo.

Malinda, koja je imala samo 22 kilograma, umrla je nekoliko sati nakon što je stigla u bolnicu. Osoblje je bilo šokirano njezinim fizičkim stanjem. Po tijelu je imala modrice, slomljene kosti i oštećenu jetru.

Hoagland (52) i njegova zaručnica Cindy Warren (45) optuženi su za njezinu smrt dva dana kasnije.

Daily Mail pregledao je objave na društvenim mrežama para. Primijetili su da je otac prestao objavljivati njezine fotografije početkom januara, ali nastavio je objavljivati fotografije sina Gavina za kojeg policija tvrdi da nije zlostavljan.

Djevojčica, na posljednjim fotografijama koje je objavio otac izgleda mršavo, a njezina ruka izgleda prekrivena modricama.

Maćeha djevojčice 2009. godine priznala je krivicu jer nije spriječila svog bivšeg supruga u premlaćivanju sina Isaiaha koji je tada imao tri godine. On je osuđen na zatvorsku kaznu zbog zlostavljanja dječaka, ali i zbog ubistva svoje dvogodišnje kćeri iz prethodne veze.

Policija je saopćila da je Malinda prestala ići u školu u decembru te da su je često vezali za namještaj u podrumu. Pojavljivala se, priopćili su, na online predavanjima, ali je bila vezana tako da to nije bilo vidljivo na kameri.

Videozapisi koje je par izbrisao navodno pokazuju razmjere zlostavljanja djevojčice. Na nekima od njih, Malinda je bila prisiljena spavati na podu, bez jastuka i pokrivača. Govorili su joj da ne treba očekivati ni doručak, ni ručak ni večeru.

 

Navodno su obrisali i poruke prije nego što su pozvali hitne službe. Međutim, policija je uspjela vratiti poruke u kojima su razgovarali o pogoršanju njezinog zdravstvenog stanja.

Oboje ih terete za pokušaj ubistva, napad i otmicu, a istražitelji kažu da su moguće i dodatne optužbe, uključujući ubistvo.dijasporainfo.net