(FOTO) “Ona nas podsjeća koliko je važno misliti na druge” Mala Mina (5) DONIRALA KOSU za bolesnu djecu

Region

Petogodišnja Mina Jović iz Lebana pažljivo je posmatrala svoj odraz u ogledalu dok su pramenovi kose koje je strpljivo puštala godinu dana postajali simbol njenog humanog čina i jednog važnog koraka ka svijetu odraslih.

Ova vedra djevojčica ponos je roditelja ali i svih koji je poznaju jer je odlučila da donira kosu za bolesnu djecu.

Godinu dana prošlo je od kada je Mina sa svojom mamom gledala televizijski prilog o djevojčici oboljeloj od raka. Zajedno su gledale prilog, ali su obe tog dana vidjele nešto još važnije – Mina je vidjela da postoji neki drugi svijet, mimo ljubavi i pažnje kojom je svakodnevno okružena, a mama Jelena, kako njena kćerka odrasta u dobru i plemenitu osobu.

Exif_JPEG_420

Exif_JPEG_420

– Tada je rekla da će ona toj djevojčici pokloniti svoju kosu – navodi za Blic Jelena Stošić Jović, majka male heroine.

Kako dodaje, Mina je sama izrazila želju jednog dana da se ošiša i donira kosu, a kada se taj trenutak primakao pronašle su frizerku Milenu Blagojević iz Leskovca koja ima potpisan sporazum sa udruženjem “sa.decom”.

– Milena nas je sačekala da osmjehom koji se danas rijetko sreće. I jako mi je drago da smo je upoznale – prepričava prvi susret Jelena.

Kako navodi, njena Mina je jedna od najmlađih donorki kose, na šta je posebno ponosna.-

Minina donacija nije samo čin ljubavi i nesebičnosti, već i inspiracija za sve nas. Ona nas podsjeća koliko je važno misliti na druge i pružati pomoć kada je to moguće. Nadam se da će njena priča podstaći mnoge da se uključe u slične akcije. Za nas lično, ovo je dan koji ćemo pamtiti. Dan kada je ljubav postala opipljiva i kada je svijet zahvaljujući jednoj djevojčici postao malo ljepše mjesto – zaključuje ponosna mama koja o svojim mezimcima, kćerki Mini i sinu Pavlu piše knjige.

srpskainfo.com