Ivana Španović DOBILA NASLEDNICU: Milica Gardašević skočila do zlata na Mediteranskim igrama

Region

Milica Gardašević je donela novu medalju Srbiji na Mediteranskim igrama, zlatnu!

Srpska skakačica udalj je imala odličan nastup na Olimpijskom stadionu u Oranu koji joj je doneo najsjajnije odličje.

Od samog starta takmičenja je Gardaševićeva zauzela vrh na kom je uspela da se održi uprkos prilično ozbiljnoj konkurenciji suparnica sa Mediterana. Pobednički skok iznosio je 6,67 metara.

Veći deo finala Mediteranskih igara u skoku udalj protekao je bez drame jer je bilo jasno da nijedna od suparnica neće moći da nadmaši Milicu.

Pre Milice Gardašević, medalje u atletici na Olimpijskim igrama su doneli u bacanju kugle Armin Sinančević i Asmir Kolašinac, zlatnu i srebrnu.

Bilans medalja Srbije na Mediteranskim igrama – 21

Zlato: 10
Srebro: 4
Bronza: 7

Zlato: Viktor Nemeš (rvanje), Magomedgadži Nurasulov (rvanje), Damir Mikec i Zorana Arunović (streljaštvo), Marica Perišić (džudo), Milenko Sebić (streljaštvo), vaterpolisti, Armin Sinančević (atletika), Damir Mikec (streljaštvo), Milica Gardašević (atletika), Vladimir Mirončikov (boks)
Srebro: Vladimir Brežančić (karate), Milica Nikolić (džudo), Asmir Kolašinac (atletika), Teodora Vukojević (streljaštvo)
Bronza: Sara Lončar i Marija Sudimac (badminton), Stevan Mićić (rvanje), Dejan Kovačević (boćanje), Strahinja Bunčić (džudo), Ognjen Ilić (biciklizam), Omer Ametović (boks), Aleksandar Kukolj (džudo)

*Bilans medalja u ovom tekstu poslednji put je ažuriran u petak, 1. jula. Dešavanja i aktuelnosti sa Mediteranskih igara u Oranu možete pratiti na Sportalu.

sportal.blic.rs