Vraća Se Elvis Prisli: Kralja Rokenrola ”Oživit” Će Umjetna Inteligencija…

Zanimljivosti

Vraća se Elvis Prisli: Kralja rokenrola ”oživit” će umjetna inteligencija…

Fanovi Elvisa Prislija (Presley) koji ga nisu imali priliku vidjeti dok je bio živ imat će, zahvaljujući virtuelnoj stvarnosti, krajem godine priliku vidjeti izvedbu Kralja rokenrola.

Šou ”Elvis Evolution” će koristiti umjetnu inteligenciju, holografsku projekciju, proširenu stvarnost i živi teatar kako bi ponovo stvorili događaje iz Elvisovog života i muzike, saopćila je ”Layered Reality”, kompanija industrije zabave koja razvija taj šou.

-Bit će to slavlje Elvisovog života; čovjeka, muzike i njegove kulturne ostavštine – rekao je Andrej Mekgines (Andrew McGuinnes), osnivač i izvršni direktor kompanije.

Posjetioci će krenuti na putovanje od Tupela, u Misisipiju, gdje je Prisli rođen 1935., do Memfisa u Tenesiju, doma Grejslend i La Vegasa.

-Vrhunac tog iskustva će biti AI izvedba Elvisa – rekao je Mekgines govoreći o primjeni umjetne inteligencije u ”oživljavanju” Elvisa.

”Layered Reality” je sklopio sporazum s ”Authentic Brands Group”, vlasnikom imanja Elvisa Prislija, kako bi razvio ”Elvis Evolution”. Britanska kompanija je dobila pristup hiljadama fotografija i snimaka muzičke zvijezde kako bi stvorila nove izvedbe uz pomoć AI-a.

Elvis slovi kao najprodavaniji solo muzički umjetnik ikada, s više od 500 miliona prodanih ploča. Nakon Londona, šou ”Elvis Evolution” će obići niz gradova, uključujući Las Vegas, Tokio i Berlin, piše Tportal.

 Avaz