Upoznajte čudesnu djevojku koja je rođena sa srcem koje kuca izvan grudi

Zanimljivosti

Prije 14 godina rođenje ove djevojke postalo je prava senzacija. Mlada majka Dari Borun rodila je djevojčicu čije se srce ne nalazi unutar prsne šupljine, već točno ispod kože. Ovo stanje se naziva Pentalogija Cantrella i pojavljuje se u 1 od 1 milijuna novorođenčadi.

Mlada Virsaviya suočila se s brojnim izazovima zbog rijetkog stanja koje joj je srce ostavilo nezaštićeno odsustvom prsnog koša i trbušnih mišića. Tijekom trudnoće liječnici su upozorili njezinu majku Dari da nerođena kći vjerojatno neće preživjeti i da možda neće preživjeti trudnoću ili rođenje.

Unatoč tmurnim prognozama, Darina nepokolebljiva ljubav prema nerođenom djetetu prisilila ju je da nastavi s porođajem. Danas ova izvanredna mlada djevojka uživa u svom životu, baveći se tipičnim aktivnostima koje odgovaraju njezinim godinama. “Ona je doista čudo i volim je takva kakva je. Ona je apsolutno jedinstvena. Ona je jedna od milijun”, kaže Virsaviyina majka.

Njezina majka čini sve kako bi podigla svijest o Virsaviyinom stanju.

Umjesto da podlegne brizi za Virsaviyino stanje, njezina majka Dari Barun ponosno je podijelila slike svoje kćeri na Instagramu. Ove slike prikazuju izloženo srce Virsaviye u različitim pozama i okruženjima. Dari je vjerojatno crpila snagu iz svoje živahne djevojčice koja obožava plesati, crtati, jahati ponije i slušati Beyoncé. Iako joj je trčanje ograničeno, ona ipak njeguje aktivnost. Kako bi zaštitila svoje srce, Virsaviya uvijek nosi meku odjeću.

Dari kaže: “Volim svoju kćer onakvu kakva je. Tako ju je Bog stvorio, ali ne želim da se ovo stanje dogodi drugoj djeci ako se to može spriječiti. Podržavam rad istraživača NHLBI -a da nastave rasvjetljavati ovo stanje i možda pronađu način da ga liječe.

Ovo stanje pogađa samo jedan od milijun.

Virsaviyino zdravstveno stanje poznato je kao Pentalogija Cantrella i pogađa samo jedno od milijun živorođenih. Zanimljivo je da joj stanje srca ne uzrokuje bol niti ometa svakodnevne aktivnosti.

Unatoč svojoj sposobnosti da se bavi redovitim potragama, Virsaviya mora biti izuzetno oprezna kako bi izbjegla ozljeđivanje prsnog koša, jer bi to moglo predstavljati značajan rizik za njezino potpuno izloženo srce ispod površine kože. Kako bi zaštitila svoj vitalni organ od zla, marljivo nosi prsni pokrivač za zaštitu.

Unatoč potencijalnim rizicima, Virsaviya živi aktivan život.

Majka kaže: “Virsaviyi nije lako živjeti sa srcem na vanjskoj strani prsa jer je stvarno izložena i krhka, jer je odmah ispod površine kože. Ponekad to može uzrokovati da i ja i Virsaviya anksioznost znamo koliko je ranjiva.

Unatoč tome što je svjesna značajnih rizika povezanih s njezinim stanjem, djevojka odbija biti spriječena time. Ona kaže: “Ponekad može biti teško kada mi je razina kisika niska, a ja osjećam vrtoglavicu. Ali volim ostati aktivna, pjevati i plesati sa svojim prijateljima.”

Do sada Virsaviya dobiva veliku podršku svojih obožavatelja na Instagramu koji njezinu priču nazivaju pravom inspiracijom. Dodaje: “Moje srce je drugačije, ali čini me potpuno jedinstvenim i to volim.

cinjenice.ba