Užas u Londonu: Devojčica (15) izbodena nasmrt na putu do škole

Region

Tinejdžer (17) je uhapšen nakon što je nasmrt izbo petnaestogodišnjakinju na putu do škole.

Devojčica je više puta izbodena u blizini tržnog centra u južnom Londonu, kada je napadač izvukao nož iz svog džepa nakon svađe oko torbe, saznaje Skaj njuz.

Policija je reagovala u roku od dva minuta i 17-godišnji mladić, za kojeg se veruje da je devojčicin poznanik, uhapšen je zbog incidenta u Velsli Roudu.

Svedoci su ispričali kako su vozač autobusa i prolaznik pokušali da spasu život devojčici, dok su drugi jurili za napadačem.

„Pokušali smo da ga uhvatimo i mnogo ljudi je pokušalo da spasi devojku. Bio sam tako šokiran, potresen. To je nečija ćerka“, rekao je radnik obezbeđenja koji je prisustvovao nemilom događaju.

Devojčica je bila učenica u škole Džon vitgift, koja je prošle nedelje objavila da će biti zatvorena u avgustu 2025. godine.

„Duboko smo šokirani besmislenom i tragičnom smrću naše voljene i cenjene prijateljice i učenice. Biće potrebno neko vreme da se zajednica pomiri sa ovom strašnom vešću, a mi ćemo ponuditi podršku našim učenicima u nastojanju da to učinimo. Iznad svega, šaljemo našu ljubav i najdublje saučešće porodici devojke u ovom nezamislivo teškom trenutku“, naveli su iz škole u koju je devojčica išla.

nova.rs