VELIKO SRCE EMIRA ĐULOVIĆA: Posjetio Porodicu Novaković Iz Bijeljine Koji Teško Žive

Region

VELIKO SRCE EMIRA ĐULOVIĆA: Posjetio porodicu Novaković iz Bijeljine koji teško žive

Troje djece ima poteškoće u razvoju i zavise od majke bez koje ne mogu ni ulicu da pređu Priča o porodici Novaković iz sela Patkovača kod Bijeljine jedna je od onih koje nas tjeraju da se zastanemo i razmislimo o životnim blagodatima.

Ova petočlana porodica nije imala osnovne uvjete za život. Živjeli u u uslovima koji nisu dostojni čovjeka. Iako su imali vodu i struju, zbog problema sa kablovima pribojavali se da svaki trenutak ne dođe do požara. Troje djece ima smetnje u razvoju i zavise od svoje majke bez čije pomoći ne mogu ni ulicu da pređu. A, i njeno zdravlje je narušeno.

Međutim, iako svjesni svog stanja, ko god ih je posjetio kaže da su široki osmijesi na njihovim licima. U to se uvjerio i poznati bh. pjevač Emir Đulović kojeg je ova priča dirnula toliko da se zaputio u Bijeljinu.

-U posjeti kod porodice Novaković. Hvala dragom Bogu i porodici Novaković, učinili su mi veliku čast i zadovoljstvo da budem njihov gost, i provedem neko vrijeme sa njima. Ovo je tek početak našeg druženja i svega lijepog sto nas zajedno čeka – napisao je uz zajedničke fotografije.

Nedavno je pokrenuta akcija i prikupljena su sredstava za renoviranje njihove kuće. Nema sumnje da će i Đulović dati svoj doprinos, a njegova posjeta oduševila je ne samo Novakoviće, nego i sve koji su svjedočili ovom činu.

“Dragi Emire jos jedanput si pokazo koliko srce imaš. Da ti dragi Allah dž. š. nagradi svakim dobrim. Ostani uvijek takav kakav jesi”, “Svaka čast Emire, insan bio i ostao. Slava i uspjeh nisu ubili ono dobro u tebi i dalje si čovjek na svom mjestu”, “Svaka čast dobri čovječe” – nizali su se komentari.

glamblam.ba