POZNATO STANJE BEBE IZ KRALJEVA Očuh je zlostavljao danima i naneo joj stravične povrede

Region

A. K. (20) iz Kraljeva uhapšen je zbog sumnje da je tokom prethodnih dana u porodičnom stanu u više navrata zlostavljao sedmomesečnu bebu, svoju pastorku, dok njegova supruga nije bila kod kuće.

Prelom nadlaktice, prelom ključne kosti, hematom na glavi, prelom rebara, unutrašnje krvarenje – ovo su jezive povrede koje ima sedmomesečna beba,

Beba je u kraljevačku bolnicu dovezena iz Vrnjačke Banje kolima Hitne pomoći, sa teškim telesnim povredama, prelomima nadlaktice i leve ključne kosti, hematomom na glavi, prelomom rebara i unutrašnjim krvarenjem.

– Bebu je majka dovela u Dom zdravlja u Kraljevu, u Službu pedijatrije. Medicinska sestra je otkrila da beba ima čudnu boju lica. Daljim pregledom primećena je asimetrija ramena. I odmah je prijavila da nešto nije u redu – kaže izvor iz kraljevačke bolnice.

Zbog težine povreda beba prebačena u Beograd
Dr Tanja Tucaković, koja je primila bebu u kraljevačku bolnicu u utorak, rekla je da je zbog težine povreda dete, nakon pregleda pedijatara i dečjeg hirurga, prevezeno u Univerzitetsku dečju kliniku u Beogradu i da u tom trenutku nije bilo životno ugroženo.

U centru za socijalni rad rekli su da kao porodica nikada nisu bili evidentirani u tom centru, da se trenutno radi na utvrđivanju okolnosti u kojima su majka i dete živeli sa uhapšenim muškarcem, a proveravaju i da li je eventualno i majka bila žrtva nasilja.

Dete je sada stabilno
Dete je posle ukazane pomoći prevezeno u Tiršovu.

– Na odeljenju je u Tiršovoj. Za sad je stabilno. Nastavlja se dalje ispitivanje i lečenje – kažu u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, prenosi Telegraf.

(Telegraf, Blic)