PREPOZNAJETE LI DŽAMIJSKOG LOPOVA? UĐE U VJERSKI OBJEKAT, PRAVI SE DA KLANJA A ONDA UKRADE PRAVOM VJERNIKU TORBICU

Region

Čitatelji portala Crna-Hronika poslali su video informaciju krađe ličnih stvari koja se desila u srijedu 5.4.2023. godine u jednoj sarajevskoj džamiji u Hrasnom.

Kao što kažu džematlije, mladić je ušao s njima u džamiju, a nepažnju vjernika iskoristio je prvo u abdesthani, a onda i u samoj džamiji.

Ovom prilikom ukrao je torbicu sa svim dokumentima, većom svotom novca kao i više ključeva, papira i potvrda koje su se nalazile u istoj. Sigurnosne kamere snimile su mladića kako izlazi iz vjerskog objekta sa torbicom u ruci.

“U srijedu 5.4.2021 u Hadžidrizovoj Džamiji u Hrasnom mi je iz abdestane za vrijeme ikindije namaza prilikom uzimanja abdesta ukradena torbica (bubreg) u kojoj se nalazio novčanik sa svim dokumentima i većom svotom novca, kao i smotak ključeva (8 komada) kao i papiri i potvrde.

Molim Vas da objavite ne bi li neko prepoznao počinioca, tagovao ga ili slično, kao i to da se ljudi upozore na istog kao i na njegova nedjela. U prilog Vam šaljem skrinsot počinioca kao i video izlaska iz džmanije (desnom rukom čuva torbicu ispod trenerke) i odlazi u pravcu haustora koji se nalazi Porodice ribar br. 89.

Tražeći nalazimo odbačeni novcanik ispred haustora koji se nalazi u ulici Porodice ribar br. 89 prazan naravno i to je sve što nalazimo. Molim vas da objavite, kako bi stali u kraj ovakvim lopivma kojima ništa nije sveto, pa ni mjesec ramazan, ni džamija.

” – kažu džematlije džamije za portal Crna-Hronika.

Prepoznajete li džamijskog lopova? Uđe u vjerski objekat, pravi se da klanja a onda ukrade pravom vjerniku torbicu sa svim dokumentima, ključevima, novcem i ostalim?

crna hronika.info