Nekada je bila beskućnica i ovisnica: Pogledajte kakav život danas ima

Svijet

Nekada je ova žena bila beskućnica i ovisnica. Pogledajte kakav život danas ima.

Shay Walters je u mladosti bila ovisna o drogama i alkoholu. Završila je na ulici, izgubila skrbništvo nad sinom i osuđena je na zatvorsku kaznu, no onda se odlučila boriti za bolji život.

Ovisnost o drogama i trudnoća
Odrasla je zajedno s roditeljima i dvije sestre u domu u kojemu isprva ništa nije nedostajalo.

Na kraju je njezin otac postao ovisan o drogama i bio je član kriminalne skupine. Kada je Shay krenula u srednju školu, otišao je u zatvor pod sumnjom da je posjedovao drogu.

U dobi od 15 godina i sama je počela eksperimentirati s drogama i alkoholom.

“Htjela sam biti buntovnik. Većina mojih prijatelja i poznanika je išla na fakultet, ali ja sam krenula sasvim drugim putem”, kaže ona.

Ubrzo Shay više nije mogla živjeti bez droge. Uz alkohol je pušila marihuanu i uzimala tablete protiv bolova. Sa 17 godina zatrudnjela je u vezi u kojoj je bilo prisutno fizičko i psihičko nasilje.

“Bog me spasio”
Nakon poroda, Shay se iselila iz obiteljske kuće. Njezina je ovisnost izmicala kontroli. Počela je raditi kao dilerica droge i uzimati teže droge. Prizoru je svjedočio njezin sin kada je hitna pomoć došla po nju i odvezla je u bolnicu.

Tada je Shayina obitelj podnijela zahtjev za skrbništvo nad šestogodišnjakom. Mlada je žena dotaknula dno.

“Bila sam beskućnica, bila sam potpuno sama i potpuno shrvana”, kaže. “Mom sinu je bilo bolje bez mene, bilo bi bolje da sam umrla”, prisjeća se.

Osuđena je na 22 godine zatvora, a odslužila je samo dvije godine. U zatvoru je započela rehabilitaciju.

“Bog me spasio dopustivši da upadnem u nevolje s vlastima”, tvrdi Shay.

U zatvoru je shvatila da se ovisnost može pobijediti i da može postati produktivna i sretna osoba. Odlučila je da, što god se dogodilo, nikada više neće dotaknuti drogu ili alkohol. Pohađala je program koji joj je pomogao da prevlada svoju ovisnost.

Sretna supruga, majka i poduzetnica
Shay je trijezna više od sedam godina, piše inspirativan blog o svom iskustvu i suosnovala je centar za odvikavanje. Vratila je skrbništvo nad sinom, udala se i sada je majka četvero prekrasne djece.

“Hvala ti, Bože, što si mi omogućio da svaki dan budem majka ovog prekrasnog dječaka. Ovo mi je najbolji dar otrežnjenja”, napisala je o svom najstarijem sinu u jednoj od objava na Facebooku.

Tvrdi da je uspjela pobijediti svoje slabosti zahvaljujući Bogu i vjeri. Svaku večer moli s djecom, redovito ide u crkvu

“On radi puno veći posao u mom životu i daje mi pravi smjer”, zaključuje Shay.

novizivot.net