Ovaj učitelj svaki dan čini nešto predivno za svoje učenike

Svijet

Ovaj učitelj svaki dan čini nešto predivno za svoje učenike. Divan primjer požrtvovnosti!

Svaki dan se događa slična scena: oko 7 sati ujutro učitelj Ángel Carrasco uzima na leđa sedam svojih učenika i pomaže im prijeći rijeku. Uvijek to rado čini, jer želi da svi učenici na vrijeme stignu u školu.

Škola u kojoj Ángel predaje nalazi se u Arequipi, Peru, u prirodi, u regiji s mnogo prirodnih prepreka. Budući da nema mosta preko rijeke San Juan, učenici moraju prijeći vodu da bi došli do škole. I to je vrlo opasno za djecu.

Učitelj pruža premještaj svojih učenika
Obraćajući se lokalnim medijima, učitelj je rekao da mu je voda ponekad bila do struka. U danima kada je struja rijeke jača svi se moraju uhvatiti za konope.

“To je iskustvo u kojem uživam dok roditelji pokušavaju natjerati svoju djecu da uče. Otac sam dvoje djece i ne bih želio da ne mogu studirati zbog čimbenika kao što je vrijeme”, rekao je učitelj Ángel.

Učitelj se obvezao prenijeti učenike na leđima preko rijeke nakon što je primijetio da su zbog opasnog prijelaza izostali s nastave. Mnogi roditelji ne mogu pratiti svoju djecu jer rade od jutra.

Još više izazova, ali i motivacije
Nakon prelaska rijeke, učitelj i učenici suočavaju se s drugim izazovima. Škola koju pohađaju nema toalet ni vodu. Ima samo struju. No obrazovanje im je važnije i svejedno ih drži motiviranima za rad.

Zapravo, veći dio te motivacije dolazi od Ángela Carrasca, učitelja heroja koji zna da njegovo djelovanje često mora ići izvan zidova učionice.

novizivot.net