Žena ne odlazi ako joj je dobro u braku – 3 razloga zašto se žene razvode sa 40 i više godina

Zanimljivosti

Idealne godine za brak ili razvod ne postoje jer svaka osoba ima jedinstvenu putanju i iskustva koja utječu na njihove odluke.

Međutim, zanimljivo je primijetiti da se najveći broj ljudi razvodi nešto prije nego što navrše četrdesetu godinu života, prema statistikama. Kada smo mladi, često imamo osjećaj da kada dostignemo četrdesete ili se približimo tom dobu, želimo stabilnost u svim područjima života, uključujući ljubav.

Četrdeset godina života čini se kao dovoljno vremena da pronađemo životnog partnera s kojim želimo provesti ostatak svog života. Uprkos tim očekivanjima, razvodi se često događaju u četrdesetim godinama. Otkud onda želja za razvodom u tom životnom razdoblju, posebno kod žena?

Jedan od razloga može biti taj da su žene možda pokušavale podnijeti nesređene odnose i shvatile su da više ne mogu to činiti. Možda su dovoljno mlade da krenu dalje i pronađu nekog novog, ali istovremeno su dovoljno zrele da ne ostanu u vezi ili braku s kojima nisu zadovoljne. Nitko ne želi provesti starost u potpunoj samoći, pa četrdesete mogu biti kritično vrijeme za ženu da napusti vezu ili brak u kojem nije sretna.

Drugi razlog može biti želja za isprobavanjem nečeg novog. Može se činiti čudnim da netko želi započeti nešto novo u tim godinama, ali treba razmisliti o tome. Možda je žena bila spriječena da se posveti nečemu što voli, bilo da je riječ o poslu ili karijeri. Mnogi muškarci su protiv toga da žena radi ili ima vlastitu karijeru, posebno u brakovima koji su sklopljeni u ranim godinama. Može se dogoditi da ženi nedostaje nešto u takvom braku, pa je želja za novim iskustvima u četrdesetima opravdana.

Treći razlog može biti spoznaja da osoba s kojom su u vezi nije prava za njih. Nisu sve žene koje imaju četrdeset godina i koje se razvode bile prethodno u dugim brakovima. Neki su možda upoznali svoju “srodnu dušu” s trideset i pet godina, a sada, u četrdesetima, shvaćaju da ta osoba ipak nije ona prava za njih. Važno je napomenuti da je za neke stvari potrebno vrijeme kako bismo ih bolje razumjeli i da je potrebna zrelost da ih shvatimo na pravi način.

Bez obzira na to, treba imati na umu da ne postoje idealne godine za ljubav, ali ni za razvod. Ako je veza toksična ili jednostavno niste zadovoljni, razvod je potpuno legitimna i normalna opcija. Ako vaš partner ne razumije vaše potrebe i shvatite da se stvari ne mogu popraviti, sasvim je u redu otići.

Moja preporuka za vas je da uvijek pažljivo birate partnere u vezi, posebno za brak, kako biste kasnije mogli uživati u iskrenom ljubavnom odnosu. Vaša sreća i zadovoljstvo su važni, bez obzira na to koliko godina imate. svezazenu.net