Dječak (6) nestao iz obiteljske kuće, policija tri dana traga za njim

Svijet

Dječak ima autizam zbog čega su njegovi roditelji još više zabrinuti.

Maleni Arian (6) je nestao iz obiteljske kuće u Njemačkoj, a policija već tri dana intenzivno traga za njim. Prema prvim indicijama postoji mogućnost da je dječak pao u rijeku.

Potraga za dječakom svela se na pretragu rijeke Osta, a u tu svrhu pozvani su policijski ronioci i čamci sa sonarima.

Inače, Arian ima autizam, zbog čega su njegovi roditelji zabrinuti da bi mu se moglo dogoditi nešto strašno jer i kad bi naišao na nekoga tko bi mu pomogao, možda ne bi znao “kako mu se obratiti i pristupiti”.

Nažalost, ne može se izraziti i ne voli kada mu se pridaje pozornost jer je dosta povučen.

Mališan je posljednji put viđen u kući u Ohfeldingeru u Donjoj Saskoj oko 19:30 sati, a njegovi su roditelji samo tri minute kasnije digli uzbunu i alarmirali policiju.

Trenutno su na terenu helikopteri, policijske jedinice, vatrogasne jedinice, psi tragači, dronovi, čak i vojnici Bundeswehra koji intenzivno tragaju za dječakom.

Spasioci su na terenu bili do kasno u noć, odnosno do tri sata ujutro, pretražujući velik dio livada, oranica i šumskih površina.

“Nažalost, potraga je bila neuspješna”, rekao je sinoć za Bild glasnogovornik policije.

Službenici su pozvali sve da provjere svoje nadzorne kamere jer postoji mogućnost da je netko snimio dječaka.

Također, naređena je pretraga okolnih šupa ili sličnih skrovišta jer se sumnja da postoji mogućnost da se dječak sakrio, zbog čega se pozivaju stanovnici da provjere svoje okućnice.

Navode da je Arian bio odjeven u dugu narančastu majicu, crnu trenirku s uzorkom zmaja, a na nogama je imao samo čarape.

Arian i njegovi roditelji su u našim molitvama! novizivot.net