Molimo vas podelite! šŸ™šŸ™šŸ„¹šŸ„¹ Roditelji malene Teodore ovim putem mole sve humane ljude da im pomognu!

Region

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN ā€“ Aleksandar Å apić prikuplja novčana sredstva za Teodoru Milenković (2017).
Teodora je rođena 23.05.2017. godine u Prokuplju. Dete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Iz bolnice je otpuÅ”tena kući.

Kada je bila stara 15 dana roditelji su primetili da je Teodori spuÅ”ten levi kapak. Upućena je u KC Srbije u Beogradu. Operativni zahvat oka je urađen u oktobru 2017. godine. Na kontrolnom pregledu je ustanovljeno da operacija nije bila uspeÅ”na i da Teodorin vid nije u redu.

Zbog usporenog razvoja lečena je na odeljenju fizikalne medicine u KC NiŔ. Prati se i neuroloŔki jer joj je uspostavljena dijagnoza epilepsije za koju koristi terapiju lekom Eftil. Redovno ide na kontrolne preglede na Institut za zdravstvenu zaŔtitu majke i deteta Srbije.

Teodora je devojčica od 4 godine koja joÅ” uvek nije u stanju da puzi, sedi samostalno, stoji. Ruke je pomalo počela da koristi. Govor gotovo da nije razvijen. Ne reaguje i ne okreće se za zvučnim nadražajem, ne pokazuje tražene predmete za svoj uzrast. Artikulacija je nerazvijena, oskudna, bazirana na nekoliko vokala i slogova.

Teodora je devojčica kojoj smo potrebni svi mi kako bi nastavila sa lečenjem. Sredstva su joj potrebna za specijalističke i kontrolne preglede, banjske rehabilitacije, operativne zahvate, za lekove i suplemente, ortopedska pomagala kao i za putne troÅ”kove i smeÅ”taj. Roditelji se ovim putem obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu svojim donacijama dijasporainfo.net