Danas je osvanuo najtužniji dan za Minu Lazarević: Bez njega više ništa neće biti isto

Region

Za glumicu Mirjanu Minu Lazarević danas je osvanuo verovatno najtužniji dan. Njen otac, dirigent Ljubiša Lazarević, napustio je ovaj svet u 90. godini.

Ljubiša Lazarević ceo radni vek proveo je u Pozorištu na Terazijama, gde je ostvario preko trideset premijera. Rođen je 21. jula 1933. godine u Somboru. Gimnaziju je završio u Vršcu, a dalje školovanje nastavlja na Muzičkoj akademiji u Beogradu najpre na teoretskom, a zatim i na odseku za dirigovanje. Kao student generacije, dobija stipendiju za usavršavanje na polju mjuzikla i operete u Beču.

Dirigovao je brojnim horovima i radio kao profesor u muzičkoj školi Vojislav Vučković. Iza sebe je ostavio sina Slobodana i ćerku Mirjanu.

Poslednji ispraćaj čuvenom dirigentu obaviće se u četvrtak 17. novembra na Novom groblju u Beogradu. Početak opela je u 11.15 časova, a datum komemoracije biće naknadno saopšten, navodi Pozorište na Terazijama

Ljubiša je ljubav prema muzici preneo i na naslednicu. Već sa tri godine Mina je počela da uči da svira klavir. Sa pet i po godina upisala je muzičku školu „Stevan Mokranjac”, a sa osam godina, bila je vrlo aktivna, i mnogi su joj predviđali uspešnu muzičku karijeru. Međutim, put ju je odveo u drugu sferu umetnosti, glumu, ali ljubav prema muzici je nikad nije napustila.

hellomagazin.rs