Nema više ništa za džabe. Kako komentarišete ovo?

Region

Ukida se besplatna usluga koji svi koristimo na pumpama: Počinju da naplaćuju vozačima duvanje guma

Oni koji staju na većim benzinskim stanicama ranije su mogli da koriste dodatne usluge besplatno. Na primer, mnogim vozačima je već postala rutina provera pritiska u gumama na benzinskoj pumpi, prenosi Fenix magazin.

Na većini benzinskih stanica vozači nisu morali da plaćaju nikakve dodatne naknade. Jedino je “Šel” od 2013. bio izuzetak, jer je naplaćivao korišćenje uređaja za pritisak vazduha. No sada i druge kompanije menjaju svoju strategiju.

Kao rezultat toga, potrošači će u budućnosti morati platiti ako žele napuniti svoje gume vazduhom. Operateri benzinskih pumpi tvrde kako moraju potrošiti puno novca na kupovinu i održavanje opreme za zračni pritisak.

Većina pružatelja usluga nije naplaćivala dodatne naknade na benzinskim crpkama, jer su troškove besplatnih usluga uračunali u cene ostalih proizvoda.

No, takozvani mešoviti račun pretpostavlja da potrošači, osim točenja goriva, na licu mesta kupuju i druge proizvode iz ponude, poput cigareta i grickalica. Zbog strategije razumno je pretpostaviti da ovaj koncept više ne funkcioniše, pišu nemački mediji.

(Izvor: Poslovni.hr)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi nove i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.blic.rs