DŽEMALU ZAPALILI KUĆU U TUZLI, NIJE DAO REKET OD 60.000 EURA

Region

U ponedjeljak 30.10.2023.godine dogodio se požar na privatnom objetku u Tuzli u ulici Džindić mahala do broja 17, a na objektu je pričinjena veća materijalna šteta.

Kuća je u vlasništvu Džemala Jusića koji tvrdi da je par dana prije ovog nemilog događaja dobio prijeteće poruke da će mu se ovo dogoditi. Kaže da iza svega stoji poznata kriminalna organizacija “Crni Leptir” piše Crna-Hronika.

“Ovo ni u ratu se nije dešavalo. Molio sam vlast, policiju, Tužilaštvo na ovaj slučaj. Upozorio sam ih i opet ništa. Tuzla je cijela pod video nadzorom, sve je pod kamerama, valjda znaju ko je ovo napravio.

Želim da se ovim slučajem pozabave i kriminalni inspektori iz Sarajeva, da istjeram pravdu do kraja.

Znam ko je ovo počinio. Prošle sedmice su mi prijetili da bi kroz dva dana istu i zapalili. Tražili su mi 60.000 eura, i ako ne dam zapalit će mi kuću. Nisam dao reket, i evo sad mi je kuća zapaljena izjavio je Džemal Jusić za portal Crna-Hronika.

Znam ko je to učinio, prijetio mi je sin od poznatog kriminalca člana organizovane bande “Crni Leptir” porodica Ferhatović. Policija sve zna, u sve su upučeni.

Zahvaljujem se jedino PVB Tuzla što su uspheli spasiti koliko se spasiti da.

Izgorilo mi je sve. Šteta je preko 200.000 KM. Sve mi je izgorjelo, od stolarije, kuhinja, dnevni oravak sa stilskim namještajem, TV plazme, šporeti, frižideri, od lustera do tepiha, sci plakari sa skupocjenom garderobom. Sve do čarapa je izgorjelo. – izjavio je Džemal Jusić za portal Crna-Hronika.

crna-hronika.info