Rafa: Novak bi bio frustriran da me nije pretekao

Zanimljivosti

Rafael Nadal je u procesu oporavka, a sve realnije deluje opcija da od njega nažalost više nećemo videti ozbiljnog tenisa. To je u neku ruku i sam potvrdio u intervjuu za španski Movistar. Nadal je takođe govorio i o tome da li mu smeta što ima manje Grend slemova od Novaka Đokovića.

Rafael Nadal je jedno vreme imao više Grend slemova od Novaka Đokovića. To se desilo 2022. godine kada je Rafa osvojio 21. i 22. Grend slem u Australiji i na Rolan Garosu. Iza toga Španac je imao mnogo problema sa povredama, a od Australije 2023. nema mečeve. Ispao je i iz najboljih 200 i još uvek se ne zna kada će se vratiti na teren.

„Nisam frustriran iz jednostavnog razloga. Verujem da sam u okviru svojih mogućnosti uradio sve što je bilo moguće kako bi stvari ispale najbolje moguće za mene. Na primer, verujem da je Novak sve to proživljavao mnogo intenzivnije nego ja. Za njega, mislim da je to frustracija… Tj, da bi za njega bila velika frustracija da nije uspeo. Možda je zato i uspeo“, rekao je Rafael Nadal.

Španac je imao dosta problema ove godine sa povredama i početkom juna je bio na operaciji. Mučila ga je tada tetiva prepone i najavljeno je da oporavak traje pet meseci.

U intervjuu za Movistar Nadal je rekao da mu je cilj da se vrati mečevima.

„Ne očekujem međutim niti se nadam da ću se vratiti i osvojiti Rolan Garos i Australijen Open. To mi deluje predaleko čak i nemoguće“, rekao je Nadal.

Rafina profesionalna karijera traje od 2001. godine, 2005. je uzeo prvi od 14 trofeja na Rolan Garosu, dok je 2022. napravio veliki povratak kada je trijumfovao u Australiji u godini u kojoj tamo nije bilo Novaka Đokovića. Iza 2022. godine je Đoković prešao Nadala po broju Grend slemova i deluje da Španac više neće moći da stigne srpskog tenisera u toj trci.

sportklub.n1info.rs