Do zadnjeg dana ponavljala da njeni nisu krivi

Region

Umrla u kući prvih komšija: Majka osumnjičenog za ubistvo Danke do zadnjeg dana ponavljala da njeni nisu krivi

Dolaskom ekipe Hitne medicinske pomoći, lekar je mogao samo da konstatuje smrt. Kako kažu, nije bilo vidljivih tragova nasilja po telu, pa se za sada predpostavlja da je smrt nastupila prirodnim putem.

Majka Dejana Dragijevića osumnjičenog za smrt Danke Ilić iz Bora, Svetlana Dragijević preminula je u kući svojih privh komšija porodice Todorović. Žena je bila danima sama, ležala je u krevetu zbog pada na stepenicama ispred kuće, pa je poželela juče da malo ustane i sa sa nekim popije kafu.

– Bila je jako bolesna. Imala je visok pritisak i danima joj nije bilo dobro. Kad god bi je videla ispred kuće, žalila se. Sve je slomilo. Imala sam puno posla u polju pa ne odoh kod nje. Kažu da je juče otišla kod komšija odmah preko puta. Šta se desilo tačno ne znam, ali po Zlotu se šuška da joj je pozlilo, da su se ljudi isprepadali imaju i malo dete, dali joj vodu, položili da legne, pokušali sve da joj pomognu, ali nije joj bilo spasa. Siguro je bio neki infarkt. I sin i muž su joj bolesni. Ko bi izdržao, sahranila je mlađeg sina i stariji Dejan je bolestan imo je i on infarkt ranije, njega, da li bi više videla. I Rade zatvoren, bolestan, nije mogla da izdrži sve to. Stalno je govorila da njeni nisu krivi. Da ništa ne zna, strašna situacija, šta je tu sve istina ko bi znao više – priča starija žiteljka Zlota koju poznajemo od ranije.

Dolaskom ekipe Hitne medicinske pomoći, lekar je mogao samo da konstatuje smrt. Kako kažu, nije bilo vidljivih tragova nasilja po telu, pa se za sada predpostavlja da je smrt nastupila prirodnim putem.

Inače, tačan uzrok znaće se nakon obdukcije tela koja je zakazana za sutra, potvrdili su nam u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

– Za sada možemo reći samo to, da je smrt nastupila u kući komšija i da će se obducijom utvrditi uzrok. Ko će se pobrinuti oko sahrane, budući da su sin i suprug uhapšeni, nije naša nadležnost. Možda neko od familije, a moguće i Mesna Zajednica Zlot – kažu u tužilaštvu u Zaječaru.

(Telegraf.rs/M.R.)