Kada “izliječite” svoje srce, više ga ne dajete tako lako

Zanimljivosti

Nakon što ste prošli kroz proces iscjeljenja svog srca, postajete mudriji i oprezniji kada je u pitanju ponovno otvaranje prema ljubavi.

Shvatili ste koliko truda, vremena i snage je bilo potrebno da se vaše srce oporavi, a to ste postigli sami, korak po korak, bez vanjske pomoći. Niste se oslanjali na tuđe ruke da zacijele vaše rane. I sada, kad razmišljate o ponovnom otvaranju svog srca, to činite sa sviješću i pažnjom. Ne ulazite više impulzivno u veze kao ranije. Umjesto toga, stavljate zaštitne prepreke i zidove oko svog srca.

Niste spremni dopustiti svakome da uđe, već očekujete da prođu kroz sve te zatvorene vrata i premoste sve prepreke koje ste postavili. Vaše odluke nisu više vođene impulsima, već pažljivim razmišljanjem. Naučili ste paziti na svoje srce kako ne bi ponovno “lutalo” prema osobama koje nisu zaslužile vašu ljubav. Svaki korak koji činite je promišljen, jer ne želite ponoviti iste greške iz prošlih veza, niti dopustiti da se netko neprikladan “ušunja” u vaš život.

Vaš glavni prioritet postaje zaštita svog srca od prevare i izdaje. Nakon iscjeljenja, ljubav možda više nije vaš glavni cilj, i to je u redu. Možda nađete utjehu u samostalnosti i dalje živite svoj život daleko od potencijalnih izvora boli. Shvatili ste na teži način da nitko drugi neće brinuti o vašem srcu onako kako biste to činili. Također, shvatili ste da vaše srce nije za svakoga.

Nakon što oporavite svoje srce, postajete selektivni u vezi s tim kome ćete ga otvoriti. Više ne otvarate svoje srce svakome tko pokazuje interes, jer ste naučili da neki ljudi ne cijene to što nudite. Smanjujete govor i ne dijelite previše svoje osjećaje jer znate da vas rijetko tko istinski čuje. Moglo bi se činiti da je teže pronaći ljubav nakon svega što ste prošli, ali to znanje donosi svoju vrijednost. Ne želite više polovičnu i površnu ljubav, niti da popunjavate prazninu u svojem srcu.

Više ne želite riskirati svoje emocionalno blagostanje. Vaša hrabrost i istrajnost u procesu iscjeljenja bila su isključivo za vas. Oporavite ste svoje srce kako biste ga mogli dati nekome tko će ga cijeniti, čuvati i pridonijeti sigurnoj i zdravoj vezi. Znate da zaslužujete takvu ljubav.

Postali ste mudri i svjesni svoje vrijednosti. Kada oporavite svoje srce, ne dajete ga olako, već birate s kime ćete podijeliti tu intimu. Ako prava osoba ne pronađe svoj put prema vašem srcu, to je u redu jer ćete zadržati svoje srce za sebe, svjesni da ste naučili kako pravilno brinuti o njemu.svezazenu,net