Lampaši i poruke prijatelja za poginulu djevojčicu (9): ‘Nebo je dobilo prekrasnog anđela’

Region

Brojni građani i prijatelji poginule djevojčice došli su ostaviti lampaše, a njezini prijatelji ostavili su dirljiva pisma

U Ulici Žitnjak u Zagrebu gdje je vozač kamiona s neispravnim kočnicama u petak u 12.40 na pješačkom prijelazu usmrtio djevojčicu (9) koja je netom prije izašla iz autobusa, brojni građani ostavljaju upaljene lampione. Posebno su dirljive poruke njezinih prijatelja koje su izvjesili na ogradu, a kojima su se oprostili od svoje prijateljice iz 3.c razreda.

Draga naša prijateljice neka te čuvaju anđeli. Voli te tvoj 3. c

Karla, Lejla, Ana, Leonarda u dirljivoj poruci zapitale su se gdje je ona djevojčica s prelijepim osmijehom.

“Gdje je ona djevojčica? Ona s prelijepim osmijehom? Samotno lutam i samo tebe tražim, na velikom uglu ne mogu te naći. Uvenuše rujni cvjetovi. Tvoje ime i tvoj osmijeh. Nigdje nikog nema, ni čovjeka, ni ptice. Prolazim kroz tišinu. Pusto mi je srce i žalosno lice. Stojim pored puta i gledam u prazno. Gdje si se skrila, anđele?

Čujem pjev slavuja. Negdje iz daljine. Dolaze li po tebe? Što će tako divna duša tamo gore?
Sunce je obasjalo nebo. Sjedim i razgovaram s prijateljima. Tvom glasu više ni traga. Grad šuti kao u noć.
Znam, doći ćeš stazom iza škole i nadgledati svoje prazno mjesto, ali školskim hodnikom će se čuti samo tišina. Nema riječi koje mogu opisati koliko nam je žao zbog tvog preranog odlaska. Nebo je dobilo prekrasnog anđela.”

24sata