Nevreme zahvatilo Hrvatsku, jak vetar rušio stabla na primorju, u nekim mestima evakuacija, ministar policije poručuje: „Situacija je ozbiljna“ FOTO,

Region

Jako nevreme već je zahvatilo pojedine delove Hrvatske, a ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović poručio je da je situacija s vodostajima ozbiljna.

Kako javljaju hrvatski mediji, jaka kiša počela je da pada u Zagrebu.

Jak vetar je u Zadru rušio stabla i lomio grane koje su potom padale po ulicama,

Žitelji Opatije, Lovrana, Mošćeničke Drage, Matulja i Rukavca zatražili su od vatrogasaca ispumpavanje vode.

Dramatične snimke stižu iz Malog Lošinja gde bujice teku ulicama.

Ministar Božinović: Situacija s vodostajima ozbiljna
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je da je situacija s vodostajima ozbiljna.

„Talas koji sledi prema svim satelitskim i radarskim snimkama će zahvatiti najveći deo Hrvatske, verovatno ne svuda sa istim intenzitetom, ali sutra se očekuju i grmljavinska nevremena i celu noć će verovatno padati veće količine kiše. Imamo ovo podizanje nivoa reka kao posledicu onoga što se danas tokom dana još uvek zbiva u Sloveniji, dakle jedna ozbiljna situacija“, rekao je Božinović, prenosi HRT.

U Lovrečan Otoku stanovništvu preporučena evakuacija zbog rasta vodostaja Drave
Na severu zemlje – u Lovrečan Otoku stanovništvu je preporučena evakuacija zbog rasta vodostaja Drave.

„U ovom malom naselju u opštini Cestica nalazi se samo šest domaćinstava sa nekih dvadesetak stanovnika. Neki od njih prihvatili su preporuke i tokom dana napustili su svoje domove. Jedan od meštana trebao bi tokom večeri još biti evakuisan i smešten u lokalni dom za starije osobe, dok su neki, uglavnom stariji meštani, ipak odlučili da ostanu u svojim domovima“, rekla je Danijela Herceg, novinarka HRT.

„Put do samog naselja je poplavljen, ono je odsečeno. Iako je situacija već sada dosta teška, zapravo se dolazak glavnog talasa očekuje u narednim satima“, zaključila je ona.

nova.rs