MASNOĆU SA KUHINJSKIH ORMARIĆA ĆETE UKLONITI SAMO SA OVIM RASTVOROM: ŽENA OTKRILA TRIK KOJI ĆE ZNAČITI DOMAĆICAMA

Zanimljivosti

Majka dvoje djece, poznata po dijeljenju kućnih trikova i savjeta za čišćenje na društvenim mrežama, otkrila je kako se lako može ukloniti nataložena masnoća na kuhinjskim ormarićima.

Carolina Mccauley tvrdi da koristi vodu, sirće, deterdžent, eterična ulja i krpu od mikrovlakana kako bi očistila masne naslahe, piše Daily Mail.

Proces je demonstrirala u videu na Tik Toku, a tvrdi da je ova metoda sasvim sigurna. Započela je miješanjem jedne šoljice vode s jednakim odnosom sirćeta u staklenoj posudi, a zatim je dodala malo sredstva za pranje posuđa i nekoliko kapi eteričnog ulja. Namočila je krpu u vodu, a onda je dobro iscijedila.

Zatim je obrisala ormariće od vrha do dna, kako bi bila sigurna da je uklonila svu masnoću. Naime, deterdžent bi trebalo da ukloni prljavštinu i masnoću, dok bi alkoholno sirće trebalo da spriječi mrlje na površinama.

Moja besprijekorna metoda čišćenja masnih ormarića – napisala je Carolina u videu.
U videu se vidi da su ormarići zaista postali čisti, a voda je postala mutno siva. Kućna metoda također je idealna za one koji žele da izbjegnu korišćenje neprijatnih hemikalija u kući.

ideo je uskoro prikupio više od stotinu hiljada pregleda, a korisnici su Carolini zahvalili u komentarima.

Jedva čekam da isprobam – napisala je jedna korisnica.
Nadam se da stvarno djeluje jer ne volim da koristim hemikalije – dodala je druga

@carolina.mccauley

My foolproof method for cleaning greasy cabinets ⭐️🧽 #homehackswithcarolina #cleaninghacks #cleaningtips #kitchenhacks

♬ original sound – xxtristanxo

hayat.ba