Ovo je vatrogasac koji je spasio dvije žene i dvoje djece iz goruće kuće u požaru kod Šibenika!

Region

Vatrogasac Mario Jozić iz JVP Vodice opisao je kako je izgledao njegov radni dan

Požar koji je prijepodne buknuo na šibenskom području se ne širi, ali je i dalje aktivan na pojedinim područjima. Na terenu je preko 150 vatrogasaca koji imaju pomoć i iz zraka.

Jedan od tih vatrogasaca je i Mario Jozić kojeg je Pixsellov fotoreporter Hrvoje Jelavić objektivom ulovio u kratkom predahu nakon akcije spašavanja turista. Radilo se o dvije žene i dvoje djece iz Češke i Slovačke koji su bili u kući čiji je krov gorio.

“Djeca su plakala, žene su bile u šoku. Zvao nas je vlasnik apartmana koji nije bio doma i molio da odemo tamo, nisu se očito usudile izaći iz kuće. Ako ste vidjeli fotografije izgorjelih automobila u Grebaštici – to su njihovi automobili”, rekao je Jozić za 24sata.

‘Treba se čuvati dima’

Kaže da je s troje svojih kolega uspio izvući turiste iz goruće kuće, ali da su se odmah nakon toga morali vratiti gašenju. “Teško je, spasiš ljude, a odmah se bacaš na gašenje jer gori posvuda. Meni je ovo već drugi veliki požar u Grebaštici, ali kažu mi domaći da ih je u zadnjih 10-15 godina bilo sigurno tri”, kaže.

Jozić zaključuje da je stanje u Grebaštici puno bolje, ali da se mještani trebaju čuvati dima i biti na oprezu. “Nema odmora. Ubrzo nam stiže smjena i imat ćemo svježe snage na terenu”, rekao je Jozić, junak jedne od najupečatljivijih fotografija s požarišta.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je večeras da u požaru kod Grebaštice nema žrtava te da je oštećeno sedam kuća i izgorjelo sedam automobila.

gpmaljevac,com