Atomski mrav iz Niša

Region

Prolaz u glavni žreb je bio sjajan, pobeda u prvom kolu protiv Pliškove je presjajan, trijumf u drugoj rundi je neverovatan, a pobeda na trećoj stepenici protiv Kvitove bi bila verovatno jedna od najvećih senzacija u proteklih nekoliko godina na Vimbldonu

Mnoge stvari u životu uzimamo zdravo za gotovo. Smatramo da nam je bogom dato. Ne uživamo dovoljno u momentima, u sreći i radosti, u uspehu. Možda bi nam današnja dešavanja na Vimbldonu mogla da nas usmere i opomenu da za svakog postoji parče ovog neba i radosti. Od predvorja svetskog tenisa, jedna Srpkinja je sačekala svoj trenutak i zagrlila se sa voljenima u čast trećeg kola Grend slema. Do juče poznata bližnjima i nekima, danas poznata svima i svetu.

Kada jedna zemlja ima Novaka Đokovića, prilično se uljuljka u svojim sigurnim mislima, trofej nije samo realna stvar, već nešto što što se baš uzima za shodno. Uspesi ostalih tenisera su nešto čemu se nadamo, ali nikada sigurno ne računamo na to.

Ako bi se kvote delile i po jedna rečenica kao predikcija svega na Vimbldonu, onda bi to izgledalo ovako – za Miomira Kecmanovića se uvek nadamo, za Dušana Lajovića i Lasla Đerea se često ne znamo odrediti, a za Hamada Međedovića smo strpljivi.

To je neka generalna slika. Od svega, eto Lacija u trećoj rundi.

No…

Dok gledamo ka muškom taboru, jedna naša dama je našla svoje mesto pod ovim suncem.

Nismo se ničemu previše nadali, a dobili smo i previše koliko smo očekivali.

Natalija Stevanović je ušla u treće kolo Vimbldona iako do početka ovog turnira nije nikada ni igrala glavni žreb Grend slema.

Posle senzacije protiv Karoline Pliškove pa je Tamara Korpač, a i sama Natalija nam je najavila da ide na pobedu, da ima recept za još jedan lepi pasus bajke.

Omalena Nišlijka je fenomenalno taktički potkovana. Slajsom gradi, forhendom osvaja, a uvek veruje.

Sa svojih nešto preko 1,60, eno je tamo, pa je eno onamo, pa iz ćoška ovamo – i eto je loptica po sredini poena koja se ne propušta.

Strpljenje joj je i deo te čitave strategije.

Ponosna je na svoj boks, na svog trenera i muža, posle meča se to jasno vidi. Vidi se koliko je zdrava ta sportska ideja i čitav odnos u građenju ovog uspeha.

Neki mali ludi ples smo videli posle partije šaha na +35 stepeni londonskog sunca.

Razgovor sa Stevanovićkom posle meča je pravo osveženje.

Vesela, pristupačna, odnekle familijarna faca priča vam sa ushićenjem kako je došlo do svega, kako je to Srbija dobila ogromnog aduta iz betona.

Naredna je Petra Kvitova, još jedna velika šampionka koja bi mogla da legne na igru Natalije. Baš onako kako nam je govorila i kako voli. Visoka, udara ravno i traži brzi izlaz iz situacije. A, nema brzog izlaska iz situacije kada je Natalija na terenu.

Prolaz u glavni žreb je bio sjajan, pobeda u prvom kolu protiv Pliškove je presjajan, trijumf u drugoj rundi je neverovatan, a pobeda na trećoj stepenici protiv Kvitove bi bila verovatno jedna od najvećih senzacija u proteklih nekoliko godina na Vimbldonu.

Pre pet dana izvan Top 200 na svetu, danas na rubu 100 najboljih na planeti.

E, to je momenat.

Udahni, pojačaj sreću.

Sve u svoje vreme, uživaj u svom trenutku atomski mrave iz Niša, imaš porodicu i tim iza tebe, a sada si privolela i čitavu Srbiju.

(Telegraf.rs)