OVA PRIČA OBIŠLA SVIJET: 14-Godišnji Nikola Svako Jutro Ustane U 4 Sata I Skuplja Flaše, Da Bi PREHRANIO Porodicu!

Zanimljivosti

U Ivanić gradu živi Ilija Obradović koji je priznao da je jako ponosan na svog sina koji ima samo 14. godina, a svako ljeto iskoristi kako bi pomogao svojoj porodici. On je odlučio da pomogne roditeljima, kako bi svojoj braći i sestrama mogao kupiti hranu.

Već nekoliko godina ovaj dječak je odlazio čak do Zgareba kako bi mogao skupiti što veću količinu kartona i flaša, te tako bi zaradio nešto novca. Inače njihova porodica živi samo od jedne plate, koja nije dovoljna da kupe sve životne namirnice, a naročito sada kada cijene rastu iz dana u dan.

”Uspijem skupiti oko sto kilograma kartona, ali isto toliko i flaša. Ovo sam počeo prvi put raditi prije šest godina i vidio da je od velike koristi mojim roditeljima, pa sam nakon toga nastavio svake godine. Zavolio sam ovaj posao, jer ujedno pomažem roditeljima, a i ne moram od njih ništa tražiti, jer ovako zaradim i za sebe.”- rekao je Nikola, koji treba da bude primjer svima, kako svojim vršnjacima, tako i starijim ljudima koji ne vole da doprinose svojoj porodici.

”Svako jutro moram ustati oko četiri ili pet sati. Sa tatom krenem za Zagreb, i ne bude mi naporno, jer imam i neko biciklo. Pa mi je dosta lakše s njim, nego da moram pješke raditi. ”- dodao je dječak.

Njegov otac pokušao je odgovoriti dječaka da to radi, jer mu je teško, a naročito kada mora ustati rano, ali dječak je idalje htio da radi. Njegovo otac radi kao zaštitar, a novac koji zaradi pomogne im da plate račune.

glasregije.com