DRUGARICA ME JE ZAMOLILA DA JOJ DAM 300€ ZA VJENČANJE! Nisu Se Vidjele 10 Godina, A Mreže Bruje O Odgovoru – MA BRAVO!

Zanimljivosti

DRUGARICA ME JE ZAMOLILA DA JOJ DAM 300€ ZA VJENČANJE! Nisu se vidjele 10 godina, a mreže bruje o odgovoru – MA BRAVO!

Sezona vjenčanja donosi niz raznoraznih događaja. Dok svi raspravljaju o sumi novca koju treba staviti u kovertu, postoje mladenci koji će otvoreno zamoliti za određen iznos. Možda bi to mnogim gostima “skratilo muke”, ali ne i onima koji sa mladencima nisu godinama u kontaktu. To se dogodilo jednoj djevojci koja je sve detalje otkrila na Reditu.

Požalila se da je dobila poruku od prijateljice koju nije vidjela više od deset godina. Posljednji put su se čule 2009. godine, a iznenadila se kad joj se javila preko Fejsbuka. Obavijestila ju je da se udaje, kao i da skuplja novac za egzotičnu destinaciju na kojoj bi sa suprugom provela medeni mjesec.

Djevojka je otkrila da joj je buduća mlada izjavila da ne može da je pozove na vjenčanje, ali da bi ona mogla da učestvuje u “donaciji za medeni mjesec”. Tada ju je zamolila da joj pošalje na svadbu 300 eura. “Nisam je vidjela niti razgovarala sa njom više od deset godina, smatrala sam da je to slučajna poruka”, napisala je i dodala da su se čak i u školi samo površno družile.

“Odgovorila sam joj da joj čestitam i da sam donirala u njihovo ime u dobrotvorne svrhe”, otkrila je žena čiji je potez pohvalilo par stotina ljudi. Komentari su se nizali – ljudi smatraju da je ovakav zahtjev pohlepan, drčan i glup, kao i da ne može da se neko pita za poklon, a da nije pozvan na vjenčanje.

(MONDO)