Mladi s Downovim sindromom na jednu večer postali su manekenke i manekeni u Splitu

Region

U SPLITU je održana međunarodna modna revija na kojoj su modeli bile osobe s Downovim sindromom u organizaciji udruge Adonis i u sklopu Ljetne škole mladih Downića.

Revija je ove godine dobila i regionalni predznak jer su se sudjelovala i djeca iz susjednih država, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Dva dana su se družili kroz igru i upoznavali ljepote Splita, a vrhunac je bila večer preslatkih manekenki i manekena.

Bilo mi je prekrasno. Imala sam super osjećaj i baš mi je drago da smo ovdje izašli”, ispričala je za HRT jedna sudionica. “Presretan sam i zadovoljan, bilo je puno ljudi. Nije bilo teško hodati, ja to mogu. Svi su sretni”, dodao je drugi maneken.

“Predivno je, pokazala sam još nešto što znam. Najteži su bili koraci, ali sam dokazala da to mogu”, opisala je jedna manekenka. Na pitanje novinara o šminki i frizuri, navela je da joj to nikad nije bio problem.

Osim manekenki i manekena oduševljenje su dijelili i svi oni koji su sudjelovali u reviji, a posebno roditelji. Cilj Ljetne škola mladih Downića je međusobna povezanost djece s Downovim sindromom i njihova bolja integracija u društvo.

index.hr