Albanka se krstila i udala u srpskoj svetinji – Svekrva presrećna, rodila joj 4 unuka (VIDEO

Region

Sudbina je za Srbina iz Velike Hoče kod Orahovca ipak imala plan. Iako je zbog velikih nedaća u životu strahovao da se nikada neće oženiti, jer je već zašao u godine, njega je sreća ipak pogledala, te je svoju mladu pronašao na sjeveru Albanije, u Kruju, odakle je još nekoliko njegovih komšija sebi dovelo nevjeste, te je on deveti takav u svome selu. Kad je to učinio i njegov kolega, onda je i neženja iz porodice Simić odlučio da stavi tačku na samoću i sreću potraži s mladom iz Albanije. I tako je sve počelo, njeni su bili zadovoljni sa potencijalnim zetom, sa kućom, sa selom, sa uslovima u kojima bi mlada živjela na KIM-u, a prihvatili su i želju budućeg zeta da mlada pređe na pravoslavlje, da se krsti i da se uda u srpskoj svetinji, a i ona je na to pristala.

Njihova priča pokazuje da ljubav može da prevaziđe sve nedaće, te je ganula srca mnogih Srba i Albanaca, a priču o njima je snimio Refki Alija koji u videu dodaje i da je ona jedna od desetak Albanki koje su pošle za Srbe u jedinom srpskom selu u orahovačkoj opštini. Mladoženja Simić je rekao da je prezadovoljan sa svojom suprugom, te da je njoj na samom početku bilo malo teško, nepoznati jezik, drugi običaji, praznici, ali da se sa vremenom ona navikla na sve to i da joj sada nije loše, te da je vrijedna, kuha, pazi na djecu.

U kuću Simića donijela je radost podarivši život Stefanu, Aleksi i Novaku, a u međuvremenu je rodila i četvrtog sinčića. Sama snajka kaže da se u kući govori srpske, te da njena djeca znaju tek poneku riječ albanskog, ali da će ona sa vremenom da nauče i njen maternji jezik, tako da mogu da razumiju rodbinu kada odu u goste u Albaniju.

balkanpress.com