Obrovac pod vodom i bez struje: Ljude izvlače na gumenjacima

Region

Mještanin Obrovca rekao nam je kako su stanovnici vreće s pijeskom počeli stavljati još kad je bilo 5-6 centimetara od izlijevanja Zrmanje

Dio stanovnika grada Obrovca ostao je zarobljen u svojim kućama zbog čega su na teren izašle hitne službe i evakuirale ih.

Kako doznajemo, stanovnici Obrovca su ostali bez struje.

– Vreće s pijeskom su mještani počeli stavljati još kad je bilo 5-6 centimetara od izlijevanja Zrmanje. Dolje uz rijeku je kaos, žene plaću, a problem je da dosta starijih ljudi živi ovdje – rekao nam je čitatelj iz Obrovca, kako kaže, pokušavaju se zaštititi koliko mogu.

Na Facebooku grupe ‘Obrovački dijalog’ je objavljen poziv volonterima da se pridruže u punjenju i postavljanju vreća uz tok rijeke Zrmanje.

Pojedine prometnice su zatvorene
Zbog obilne kiše i poplavljenih cesta na području Zadarske županije za sav promet zatvorene su pojedine prometnice, izvijestio je u nedjelju kasno navečer Hrvatski autoklub

Za sav promet zatvorene su: Državna cesta DC1 Udbina-Gračac-Palanka; DC27 Gračac-Zaton Obrovački i Obrovac-Karin (zbog odrona); DC503 podvožnjak u Biogradu; Županijska cesta ŽC5165 između Gornje Ploče i Lovinca; ŽC5217 Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Otežano, uz ograničenje brzine na 30 km na sat zbog vode na kolniku vozi se na: DC27 u Benkovcu; DC47 u mjestima Kuljani, Golubovac i Unčani (Hrvatska Kostajnica); DC50 u mjestu Ričice (Lovinac); DC56 Benkovac-Skradin kod Lišana Ostrovičkih.

Zbog odrona prekinut je promet na županijskoj cesti ŽC2219 Pila-Sljeme. Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu Hrvatske, a u Gorskom kotaru i dalmatinskom zaleđu ima i magle.

Zbog mjestimice obilnije kiše ponegdje se zadržava veća količina vode na kolniku. Veća je opasnost od odrona na cestama u gorju te na Jadranskoj magistrali (DC8).

HAK poziva vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

24sata