Trudnica se bori za život nakon stravičnog sudara: Njeno dvoje dece i nećak su teško povređeni, mladić (22) uhapšen zbog opasne vožnje FOTO

Svijet

Trudnica je u bolnici i bori se za život sa svoja dva mlada sina i nećakom koji su teško povređeni u stravičnom sudaru na auto-putu u Velikoj Britaniji.

Frenki Haf (38) i njeno dvoje dece, Tomi (9) i Roki (2), putovali su M66 u subotu popodne kada je došlo do stravičnog sudara.

Sa njima je u kolima bio i Frenkin nećak Tobijas (4), prenosi Mančester Ivning Njuz.

Mladić star 22 godine priveden je nakon što ga je policija uhapsila na licu mesta zbog sumnje da je opasnom vožnjom naneo teške telesne povrede.

Frenkini prijatelji su osnovali GoFundMe da podrže njenu porodicu nakon nesreće.

Frenki, Tomi, Roki i Tobijas – iz Čedertona, Oldham – prevezeni u bolnicu helikopterom hitne pomoći.

„Ovo je apsolutno poražavajuće za porodicu i ceo njihov svet je zaista preokrenut naglavačke“, piše na stranici GoFundMe.

„Džulija i Frenk (Frenkini roditelji), Kalvin (Frenkin partner), Beči i Aron (Tobijasovi roditelji), Tom (Tomijev otac) su svi pored svojih najmilijih. Sledećih nekoliko nedelja i meseci biće kritični za porodicu i apsolutno je traumatizirajuće za sve njih“, navodi se.

Prijatelji traže od javnosti da ih podrži na bilo koji način.

„Zbog intenzivnih povreda i kritičnih stanja, siguran sam da ćete biti svesni da njihovi najbliži ne mogu da napuste bolnički krevet“, navodi se na stranici.

„Zato vas molim da nađete u svojim ljubaznim srcima da pomognete porodici mog prijatelja tako što ćete donirati ono što možete. Svaki iznos donacije će biti ogromna pomoć za celu porodicu, bez obzira koliko velika ili mala“, navodi se.

M66 je bio zatvoren nekoliko sati u subotu popodne kako bi se omogućilo hitnim službama da leče Frenki i njenu porodicu, kao i da započnu istragu.

GMP očajnički apeluje na sve koji su bili svedoci sudara da se jave, a zahvalili su se „nesebičnim“ građanima koji su priskočili u pomoć.

Narednik Met Vaget iz GMP Jedinice za istraživanje sudara rekao je: „Želeo bih da se zahvalim građanima koji su nesebično pomogli na licu mesta i pozvali hitnu pomoć, kao i onima koji su pomogli kada su policija i hitne službe stigle na lice mesta“.

nova.rs