Karleuša sramno stala u odbranu Vučića: „Ima plus kod mene što nije išao da se slika ispred škole“

Region

Pevačica je svoje mišljenje podelila na Instagramu.

Jelena Karleuša je do pre nekoliko godina javno iznosila kritike na račun Aleksandra Vučića, a onda se situacija promenila. U poslednje vreme sve češće staje u njegovu odbranu, a to je uradila i sada, u jeku reakcija javnosti oko činjenice da se gotovo niko iz vlasti nije upisao u knjigu žalosti ispred škole „Vladislav Ribnikar“, u kojoj se desilo masovno ubistvo.

Karleuša se sada na Instagramu osvrnula na kritike upućene na račun Vučića, ali i premijerke Ane Brnabić, koja je izazvala lavinu negativnih reakcija zbog objave tokom sinoćnog protesta u Beogradu.

„Nisam za Vučića, ali ima plus kod mene što nije išao da se slika ispred škole i što nije politizovao i skupljao poene na onom što napravi mali zlikovac. Nisam za Vučića ali kriviti njega ili Brnabićku ili vlast ili onog nesrećnog Ružića za delo psihopate?! Ne želim. Nisam za Vučića, ali koristiti ovu tragediju za jeftine niske udarce protiv Vučića? Ne. Ja sam smela da kažem Vučiću onda kad su svi ćutali pa smem i sada jer sam ispravna i govorim istinu. Kome se ne sviđa, znate kako me zabole?! Nisam za Vučića, ali blokirati Gazelu i maltretirati Beograđane paralisanjem saobraćaja? Kao Beograđanka kažem da za to nisam. U Americi bi svi bili pojapšeni. U Nemačkoj još gore“, počela je Karleuša, pa dodala:

„Protest protiv nasilja gde se deca i tragedija ne pominju nego se pominju političke parole i skidanje glava?! Pa šta bi bilo da nije tek protest protiv nasilja?! Ja nisam ni za jednu ni za drugu stranu. Ja sam za narod. Ali sam iskrena i realna, ovi protiv Vučića nemaju ličnost koja bi krenula na Vučića. Evo recite, ko? Nema. Ako je iko u ovoj zemlji zabranjivan, napadan, omalovažen i linčovan – onda sam to ja. Na tom Pinku sam zabranjena 15 godina, moje gole slike su tabloidi držali na naslovnim stranama mesecima kršeći sva moja prava i seksualno me zlostavljajući. Ako iko ima pravo da kaže šta misli bez straha i od jedne i od druge strane i bz putera na glavi – to sam onda ja.“

Ja leđa nemam, ja sendviče ne jedem, mene Vučić, Mitrović, Vučićević itd. ne vole… Ali me to ne sprečava da budem fer i da kažem istinu. Imam i demokratsko pravo da kažem moje mišljenje… I imam petlju do kolena. Da, pevala sam ispred Skupštine kao i sve moje kolege, to ne znači da sam se ‘prodala’ već treba da kažete da sam od svih najviše zaslužila. Ko više od mene? Vaša ljubljena Ceca srpska majka? Pevala je 10 puta, niste imali problem, žena ulestvovala u ubistvu premijera. Tišina! Hvala Vesiću koji me je pozvao, i ja sam se iznenadila“, zaključila je Karleuša.

Podsetimo, više desetina hiljada građana u jučerašnjoj šetnji od Skupštine Srbije do mosta Gazela poslali su jasnu poruku vlastima da očekuju ispunjenje svih zahtevi koji su definisani još u ponedeljak. Posle gotovo dvosatne blokade Gazele, uz nezaboravne kadrove na Gazeli, organizatori su najavili „konačni“ protest u petak sledeće nedelje.

Organizatori traže od vlasti u Srbiji da se kao reakcija na dve tragedije smeni rukovodstvo REM i RTS, oduzme nacionalna frekvencija televizijama Pink i Hepi i zabrane tabloidi koji promovišu nasilje.

nova.rs