„Mi ne koristimo fotošop“: Jovana Jeremić se u stilu Ane Brnabić priključila „prebrojavanju“ građana na protestu FOTO

Region

Ovo je bilo očekivano.

Uzdanica Željka Mitrovića i dežurna režimska voditeljka Jovana Jeremić, očekivano je pružila podršku objavi Ane Brnabić.

Premijerka se sinoć tokom protesta „Srbija protiv nasilja“ oglasila na Instagramu i napravila „šalu“ koja je retko kome bila smešna.

Naime, tokom sinoćnjeg protesta protiv nasilja, koji je okupio više desetina hiljada građana na ulicama Beograda, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kao svoju reakciju postavio je fotografiju na Instagramu. Na njoj je u društvu premijerke Ane Brnabić i ministra finansija Siniše Malog, a ubrzo nakon predsednika oglasila se i premijerka istom fotografijom, ali sa njihovim dupliranim licima.

„Mnogo nas je više nego prošli put. Još malo pa ćemo na Gazelu“, poručila je ona.

Ovo aludiranje na to da su fotografije s protesta fotomontaža, odnosno da je građana bilo mnogo manje, razbesnela je javnost.

Jovana Jeremić se tokom jutarnjeg programa nadovezala na ovaj pokušaj duhovitosti, te je objavila fotografiju na kojoj pozira sa svojim gostima, uz komentar:

„Mi ne koristimo fotošop, ni filter! Ima nas 4“, poručila je ona.

Podsetimo, više desetina hiljada građana u jučerašnjoj šetnji od Skupštine Srbije do mosta Gazela poslali su jasnu poruku vlastima da očekuju ispunjenje svih zahtevi koji su definisani još u ponedeljak. Posle gotovo dvosatne blokade Gazele, uz nezaboravne kadrove na Gazeli, organizatori su najavili „konačni“ protest u petak sledeće nedelje.

Organizatori traže od vlasti u Srbiji da se kao reakcija na dve tragedije smeni rukovodstvo REM i RTS, oduzme nacionalna frekvencija televizijama Pink i Hepi i zabrane tabloidi koji promovišu nasilje.

nova.rs