‘Učiteljica se zaletjela na pištolj kako bi spasila svoje učenike. Pogodio ju je u trbuh i u ruku’

Region

Učiteljica i učenici čuli su pucnjavu koja se dogodila u holu škole. Otvorila je vrata da vidi što se događa, a onda je doletio dječak uperio pištolj u nju

Detaljno smišljeni plan ubojstva koji je razrađivao mjesec dana, sa popisom imena imao je dječak (13) koji je u osnovnoj školi na beogradskom Vračaru ubio osmero učenika i čuvara škole te ranio još najmanje šestero, među njima i učiteljicu povijesti.

Na ulazu u školu prvo je ubio čuvara, a onda s očevim pištoljem uletio u učionicu odmah do ulaza, gdje se održavala nastava povijesti. Učiteljica i učenici čuli su pucnjavu koja se dogodila u holu škole. Otvorila je vrata da vidi što se događa, a onda je doletio dječak (13) i uperio pištolj u nju.

Dječak s pištoljem u ruci ustremio se i na nju. Pokušala ga je spriječiti i rukama krenula na pištolj, valjda je u tim trenucima htjela zaustaviti hice. Međutim, pogodio ju je u ruku i trbuh – ispričao je za Kurir neimenovani izvor.

Herojski potez učiteljice da zaustavi dječaka vjerojatno je spasio neke živote.

Učiteljica je u životno ugroženom stanju prevezena na Hitnu pomoć, zajedno s još troje ozlijeđenih učenika.

Troje od četvero koji su primljeni su sasvim dobro, otkrio je direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin. Četvrti pacijent, odnosno djevojčica, došla je s teškim i kompleksnim prostrijelnim ranama grudnog koša, vrata i kralježnice.

Dosada je imala dvije operacije, otkrio je Ašanin.

24sata