Iluzija ili stvarnost? Izvorinka Milošević progovorila o magiji: Svako ko se ogrešio o mene, stigla ga je kazna!

Showbizz

Izjava Izvorinke Milošević o vlaškoj magiji zaintrigirala je javnost

Legendarna pevačica poznata kao nekrunisana kraljica vlaške pesme, Izvorinka Milošević je već dugi niz godina na našem estradnom nebu. Osim što je vlasnica vrlo specifičnog glasa i prepoznatljive interpretacije, pevačica je poznata i po svom poreklu. Naime, ona nikad nije krila da je Vlajna i da su je od samog pojavljivanja na muzičku scenu povezivali sa vlaškom magijom, u koju kako kaže i sama ne veruje.

– Verujem da postoji kosmička pravda. Svakog ko se ogrešio od mene, a nisam zaslužila, stigla ga je kazna. Stigla ga je. Sigurno. To je kosmička pravda. Zašto je to tako, to niko ne zna… Možda je to koincidencija, možda je to splet okolnosti. Ko će ga znati, ali samo znam da ja mrava zgazila ne bi. Koga se ja dohvatim, ko god to bio, taj će plivati u dobroti. Ali ako se ogrešiš, a ja nisam zaslužila stići će te kazna. Ne znam da li je to zbog toga što sam ja pogledala tu osobu i rekla- aha dobro, ne misliš mi dobro, uradio si to i to, a ja to nisam zaslužila ti ćeš biti kažnjen. I on bude kažnjen – priča Izvorinka.

Podsećamo, pevačicu su priče o verovanjima i običajima kod Vlaha pratile tokom čitave karijere, a ovo je izjava Izvorinke Milošević o vlaškoj magiji:

– Taman posla da sam se ikada u životu bavila tim. Kakva crna vlaška magija i bavljenje mene koja sam završila sto životnih fakulteta, a i jedan viši ekonomski. Ja sam tamo rođena i znam da je to iluzija. Ne laž nego iluzija. To je obični život, a ne laž. Vlaška magija je samo verovanje. Ako veruješ u vlašku magiju – ona postoji, ako ne veruješ – onda ne postoji. Ja mislim da moć ne postoji, a običan život i negovanje tradicije u obliku bavljenja magijom postoje. U Homoljskim planinama, na Rtnju, šta bi drugo bake radile nego kuvale neke trave i pravile eliksire, pa se to onda pročulo da ima lekovitu moć i tako su se izmišljale razne priče na tu temu. To je, dakle, verovanje.

Kolege na studijama me nikad nisu zadirkivale zbog mog porekla, ali sam imala problem druge vrste, kada se pročulo da sam Vlajna. Naime, oni su zazirali od mene i plašili su me se, a mnogi se plaše i danas. Neverovatno mi je da i danas, u 21. veku, ima mnogo mladog sveta koji veruje u neke magije, u nešto natprirodno i neopipljivo, u nešto što nije civilizacijska tekovina. Pričali su: Pazite se Izvorinke Milošević, ona ima moć, možda može nešto loše da nam uradi! To je značilo da niko nije smeo da mi priđe, osim Miše Blama. On je bio jevrejskog porekla, jevrejski narod je pretrpeo golgotu kao niko na ovom svetu, on se smejao tim pričama o vlaškoj magiji – ispričala je Izvorinka.

ekskluziv.rs