ZBOG HRVATA SKAČE CELA ARENA! Baby Lasagna nastupio u prvom polufinalu Evrovizije 2024 – SVE VRI OD ENERGIJE, on je najveći favorit za pobedu (VIDEO)

Region

Predstavnik Hrvatske na “Evroviziji” Baby Lasagna nastupio je večeras u prvom polufinalu, malo nakon srpske predstavnice Teya Dore.

Baby Lasagna pevao je pod rednim brojem sedam, a cela arena u Malmeu bila je na nogama tokom celog nastupa.

Energična numera “zapalila” je publiku, a on je dao sve od sebe da opravda titulu najvećeg favorita na ovogodišnjem takmičenju.

Baby Lasagna se publici predstavio pesmom “Rim Tim Tagi Dim”, koja je uveliko hit širom Evrope.

Posebno u oči upadaju zanimljive odevne kombinacije koje su poneli on i njegov bend, inspirisane i folklornim i modernim elementima.

Prošle godine započeo solo karijeru
Baby Lasagna, čije je pravo ime Marko Purišić, rođen je u Umagu 1995. godine.

I pored toga što je pevač, on je i tekstopisac, kompozitor, gitarista i muzički producent.

Godinama unazad je bio član benda “Mantra”, a tek prošle godine je započeo solo karijeru.

Iako važi za miljenika žena, on je već dugo u vezi sa mlađom Elizabetom Ružić. Hrvatski mediji pisali su da se bavi video produkcijom i art fotografijom.

Prvo polufinale održava se večeras, drugi deo takmičenja u četvrtak, dok je veliko finale, u kojem će nastupiti 26 zemalja, zakazano za subotu, 11. maj.

Za evrovizijski trofej ove godine bore se predstavnici iz 37 zemalja.

Iz dva polufinala u veliko finale plasiraće se po 10 najboljih zemalja, a direktno su se u finale plasirale zemlje takozvane “velike petorke” – Velika Britanija, Italija, Nemačka, Francuska i Španija, kao i zemlja domaćin Švedska.

Večeras se takmiči 15 zemalja
U prvom polufinalu, osim predstavnice Srbije, takmiče se učesnici iz još 14 zemalja.

To su predstavnici Kipra, Litvanije, Irske, Ukrajine, Poljske, Hrvatske, Islanda, Slovenije, Finske, Moldavije, Azerbejdžana, Australije, Portugalije i Luksemburga.

Zanimljivo je da su se ove godine prvi put sve države bivše Jugoslavije koje učestvuju (Srbija, Hrvatska i Slovenija) našle u istom polufinalu, što se do sada nije dogodilo.

Glasa samo publika, a najboljih 10 zemalja će se plasirati u finale.

Drugo polufinale održava se u četvrtak. U njemu će nastupiti 16 zemalja, jedna više nego u prvom delu takmičenja.

Bejbi Lazanja se našao, sa druge strane, na meti prozivki poznatog fudbalera, a više detalja pogledajte u odvojenom tekstu: “Demonizam, fuj!” Fudbaler isprozivao hrvatskog predstavnika za Evroviziju blic.rs