Trudnu Suprugu Tukao Zbog Ručka, Povrede Otkrivene Tokom Porođaja: Određen Mu Pritvor Zbog Nasilja U Porodici

Region

Trudnu suprugu tukao zbog ručka, povrede otkrivene tokom porođaja: Određen mu pritvor zbog nasilja u porodici

Do porodičnog nasilja došlo je zbog svađe oko ručka

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu postupa po krivičnoj prijavi policije E. A. (20) izvršio krivično delo nasilje u porodici zbog napada na vanbračnu suprugu (20).

Naime, kako navode iz tužilaštva, on je, početkom aprila 2024. godine, primenom nasilja ugrozio telesni integritet vanbračne supruge tako što ju je, nakon rasprave oko ručka, udarao rukama u predelu nogu i gluteusa, zbog čega je zadobila povrede u vidu hematoma. Povrede su konstatovane od strane ginekologa akušera u KBC Zvezdara prilikom porođaja oštećene.

E. A. je saslušan 28. aprila u prisustvu branioca po službenoj dužnosti. Iznoseći odbranu, negirao je izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret.

Prvo osnovno javno tužilaštvo je, nakon saslušanja podnelo predlog za određivanje pritvora u trajanju do 30 dana, imajući u vidu da postoje osobite okolnosti koje ukazuju na to da bi okrivljeni boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke koje je potrebno ispitati u toku postupka.

Na ispitivanje su pozvanu svedok oštećena, odnosno vanbračna supruga osumnjičenog, kao i drugi članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

Prvi osnovni sud u Beogradu istog dana doneo je rešenje kojim je u odnosu na osumnjičenog određen pritvor.

Tužilaštvo će u toku dokaznog postupka preduzeti sve neophodne dokazne radnji neophodne za utvrđivanje tačnog i potpunog činjeničnog stanja, nakon ćega će doneti odluku o daljem postupanju. (Telegraf.rs)