* Brat osumnjičenog za ubistvo Danke biće sahranjen sutra * Najavljena trodnevna žalost * Policija i juče proveravala lokacije u Zlotu u potrazi za Dankom

Region

Ovo je 15. dan otkako policija neumorno radi na rasvetljavanju slučaja ubistva devojčice Danke Ilić (2), koja je nestala 26. marta i koja je, kako se veruje, istog dana i ubijena.

Policija je zbog ovog zločina uhapsila dvojicu osumnjičenih – Dejana D. i Srđana J., kojima je prošle sedmice određen i protvor do 30 dana. U petak 5. aprila privedeni su i D. D. i R. D., brat i otac osumnjičenog Dejana, zbog sumnje da su mu pomogli da prebaci telo devojčice na drugu lokaciju.

U nedelju je stigla informacija da je D. D. preminuo u pritvoru.

Činjenice:
Policija već danima češlja selo Zlot u potrazi za telom Danke
Brat osumnjičenog Dejana, D. D., koji je preminuo u pritvoru biće sutra sahranjen
Jedan od osumnjičenih priznao zločin
R. D., ocu osumnjičenog za ubistvo određen pritvor do 30 dana
Direktor borskog Vodovoda podneo ostavku
Najavljena trodnevna žalost zbog ubistva Danke
Policija je prethodnih dana osim sela Zlot i Luka, pretraživala i Lazarev kanjon, kao i celokupno područje duž Zlotske reke.

Reporteri portala Telegraf su boravili u selu Zlot u kome živi jedan od osumnjičenih. Policija je pretražila njegova dva imanja, isušena je i septička jama, ali telo male Danke još uvek nije pronađeno.

05.38 Vatrogasci završili pretragu oko kuće osumnjičenog
Veliki broj vatrogasaca pretraživao je u utorak poslepodne teren oko kuće osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić, Dejana D. Oni su pretraživali nepristupačan teren na kraju jedne bašte u blizini kuće osumnjičenog iz Zlota.

Hitna pomoć pod rotacijom posetila je majku osumnjičenog za ubistvo male Danke, Dejana D. Prema nezvaničnim informacijama, majci osumnjičenog je pozlilo. (Telegraf.rs)