Đoković se našalio posle prve pobede na Indijan Velsu: “Baš je dugo pet godina, ali 2019. kao da je bila juče”

Showbizz

Srpski teniser bio je raspoložen posle pobede nad Vukićem

Malo teže nego što se očekivalo, Novak Đoković je ostvario pobedu nad Aleksandrom Vukićem iz Australije u drugom kolu Indijan Velsa u tri seta – 2:1 (6:2, 5:7, 6:3).

Srpski teniser je posle meča istakao da je Vukić igrao odličan i kvalitetan tenis i da je publika i sama to prepoznala.

– Igrao je sjajno i zaslužuje veliki aplauz i zasluge, videli ste reakcije publike, cenili su njegov tenis, kvalitet je bio visok u drugom i na početku trećeg seta. Jako je dobro servirao, bilo je teško proći kroz njega, išao je na udarce, puštao ruku, pokušavao sam da nađem rešenje u trećem setu. Kada sam napravio brejk u trećem setu, video sam da mogu malo laganije da uđem u nastavak.

Bio je ovo prvi meč i prva pobeda Novaka na Indijan Velsu posle pet godina.

– Neverovatno je, baš je dugo pet godina. To je mnogo vremena za tenisera. U isto vreme, deluje da je 2019. godina bila juče. Povezujem se sa publikom, ja sam već pet dana ovde, ljudi dolaze, stvarno je lepo videti strast i poštovanje za tenisere. Lepo je biti u teniskom raju.

Dodaje da se ovaj turnir ne zove bez razloga “teniski raj”.

– Lepo je vratiti se posle pet godina. Ovo zovu teniskim rajem, jeste tako, svi se lepo osećaju od igrača, ljubitelja tenisa, koji učestvuju u organizaciji. Svake godine je sve bolje. Neke ohrabrujuće, pokretačke energije sam osečao. Drago mi je da sam počeo pobedom.

(Telegraf.rs)