Samohrana majka nije imala novca za pobačaj, sada je sretna što je zadržala svoje dijete

Uncategorized

Mlada žena je bila trudna i nije imala financijskih sredstava potrebnih za brigu o sebi i bebi. Stoga je razmišljala o pobačaju – ne zato što želi pobačaj, ne zato što ne želi svoje dijete, već zato što se čini da je to jedino rješenje za očajnički problem.

Za jednu mladu majku u Alabami u SAD-u koja je saznala da je trudna drugi put nakon što je već rodila dijete, bila je točna situacija s kojom se suočila. Budući da je Alabama pro-life država koja štiti majke i njihovu nerođenu djecu, pobačaj nije bio rješenje.

Situaciju je zakomplicirala činjenica da ima lupus, zbog čega teško može dobiti i zadržati posao.

I Jessici je drago zbog svega – rekla je za Fox News.

“Kad sam saznala da sam trudna, osjećaji su bili pomiješani jer imam kćer i ona je svjetlo mog života, ali imala sam toliko zdravstvenih problema s ovom trudnoćom”, rekla je.

“U listopadu 2022. sam saznala da mi je dijagnostciran lupus. Bila sam sretna zbog trudnoće, a onda me bilo sram i neugodno zbog mojih zdravstvenih problema i moje mame [nije se sviđao] otac mog djeteta, što su [bili neki od] glavnih razloga zašto sam razmišljala o tome da ppobacim.”

Nedostajala su joj sredstva za pobačaj
Jessica je razmišljala o odlasku na pobačaj, koji je dopušten samo do 6. tjedna kada se mogu otkriti otkucaji djetetova srca. Ali nedostajala su joj sredstva.

“Istraživala sam i našla mjesto, ali nikad nisam nazvala jer nisam imala novca za abortus”, dodala je. “Ja i otac mog djeteta, prolazili smo kroz mnogo problema.”

Ali kad je otišla djedu tražeći novac koji joj je potreban za pobačaj, on joj je dao savjet za koji je rekla da se potpuno predomislila.

Razgovor s djedom ju je natjerao da se predomisli
“Rekla sam mu da sam razočarana jer sam čak razmišljala o pobačaju”, rekla je. “Djed me posjeo na kraj kreveta i rekao mi da se ne sramim, da držim glavu visoko, nemam se čega sramiti [ali] prije nego što mi je dopustio da razmislim o pobačaju, on [rekao je da bi] uzeo ovo dijete jer abortus [za njega] nije opcija.”

Sada je Jessici drago što nije pobacila i dobiva pomoć i podršku od pro-life centra za trudnoću.

“Ali, to što sam prije razgovarala s djedom promijenilo je moju odluku”, rekla je. “Čak i ovdje u Lighthouseu [centru za ženske trudnoće u Alabami], rekli su mi da mi ne treba biti neugodno zbog pobačaja, da je to nešto prirodno, da držim glavu uspravno, ali stvarno su razgovarali sa mnom i pružio mi podršku koja mi je bila potrebna kada sam se osjećala kao da nemam [nikoga] drugog.”

“Rodila sam sina 10. studenog… a vidjeti svog sina i pogledati njegovo malo lice, bila je to jedna od najboljih odluka koje sam ikada mogla donijeti”, rekla je Jessica. “Budući da se osjećam loše što čak i razmišljam o pobačaju, svaki dan mu kažem da mi je žao što sam uopće razmišljala o tome, volim ga i zbog podrške koju sam imala, on je ovdje.”novizivot.net