Ovo je rudar Asim kojeg je prije više od 24 sata zatrpao odron zemlje u jami, spasilački timovi i dalje pokušavaju doći do njega

Region

Ovo je rudar Asim kojeg je prije više od 24 sata zatrpao odron zemlje u jami, spasilački timovi i dalje pokušavaju doći do njega

Spasilački timovi Rudnika lignita Mramor i dalje pokušavaju doći do rudara kojeg je prije više od 24 sata zatrpao odron zemlje u jami dok je obavljao poslove na otkopu uglja. Novost je da su uspjeli doći do alata koji je koristio.
Prije više od 24 sata u Rudniku lignita Mramor nadomak Tuzle došlo je do nesreće, kada se usljed jakog pritiska obrušila masa u jamskoj prostoriji.

Tom prilikom jedan rudar je ostao zatrpan, a spasilački timovi još uvijek pokušavaju doći do njega.

“Situacija je složena i teška jer neprestano dolazi obrušeni materijal. Naši spasioci kontinuirano rade te nije bilo prekida ni u trećoj smjeni. Najnovija informacija je da je nađen alat koji je unesrećeni rudar koristio i vjerujemo da je i on negdje u blizini. Nećemo prestati raditi dok do njega ne dođemo”, kazao je za predsjednik Sindikata Rudnika uglja Kreka Zuhdija Tokić.

Zbog preuskog prolaza u jami je moguć boravak svega dva člana spasilačkog tima što dodatno otežava prilično kompleksnu situaciju.

Inače, na pronalsaku unesrećenog rudara trenutno su angažirane četiri čete za spašavanje.dijasporainfo.net